Wrap z tuńczykiem
Składniki na 4 porcje:
• 4 tortille
• 4 x 80 g tuńczyka Rio Mare MSC w oliwie z oliwek
• 2 dojrzałe pomidory
• 1 dojrzałe awokado
• 4 łyżki majonezu
• 2 marchewki
• 50 g mieszanych sałat
• ½ cytryny
• sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Obierz i zetrzyj marchewki, pomidory pokrój w kostkę. Obierz awokado, usuń pestkę i pokrój.
2. Podgrzej patelnię nieprzywierającą na małym płomieniu, dodawaj pojedynczo tortille i smaż na sucho przez ok. 30 sekund po obu stronach. Zdejmij z patelni.
3. Rozsmaruj łyżkę majonezu na każdej tortilli, ułóż plasterki awokado i odsączonego tuńczyka, udekoruj pokrojonymi w kostkę pomidorami, startą marchewką i sałatką.
4. Dopraw kilkoma kroplami soku z cytryny, szczyptą soli i posyp pieprzem. Zwiń ciasno tortille, upewniając się, że nadzienie się nie wydostanie. Podgrzej szybko na patelni, przetnij na pół, na ukos i podawaj.
Fot. RIO MARE
Informacja prasowa