Wrap z tuńczykiem

Przepis na smaczne wrapy.
Ta przekąska zachwyci wszystkich.

Wrap z tuńczykiem

Składniki na 4 porcje:
• 4 tortille
• 4 x 80 g tuńczyka Rio Mare MSC w oliwie z oliwek
• 2 dojrzałe pomidory
• 1 dojrzałe awokado
• 4 łyżki majonezu
• 2 marchewki
• 50 g mieszanych sałat
• ½ cytryny
• sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Obierz i zetrzyj marchewki, pomidory pokrój w kostkę. Obierz awokado, usuń pestkę i pokrój.
2. Podgrzej patelnię nieprzywierającą na małym płomieniu, dodawaj pojedynczo tortille i smaż na sucho przez ok. 30 sekund po obu stronach. Zdejmij z patelni.
3. Rozsmaruj łyżkę majonezu na każdej tortilli, ułóż plasterki awokado i odsączonego tuńczyka, udekoruj pokrojonymi w kostkę pomidorami, startą marchewką i sałatką.
4. Dopraw kilkoma kroplami soku z cytryny, szczyptą soli i posyp pieprzem. Zwiń ciasno tortille, upewniając się, że nadzienie się nie wydostanie. Podgrzej szybko na patelni, przetnij na pół, na ukos i podawaj.

Fot. RIO MARE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat