Wyjątkowy smak domowego pieczywa

Przepis na chleb z Mąką na chleb „Domowa Piekarnia” z Młyna Jaczkowice
Dla wielu osób, proces przygotowywania pieczywa stanowi swego rodzaju rytuał, który od dekad pielęgnują wspólnie z najbliższymi. Aby nasze wypieki ucieszyły podniebienia domowników, warto wybrać do ich przygotowania dopasowane, naturalne produkty. Wykorzystując najwyższej jakości pszenicę, Młyn Jaczkowice stworzył Mąkę Na Chleb, doskonałą do wypiekania domowego chleba.

Świeże, domowe pieczywo to nie tylko gwarancja wyjątkowego smaku, ale również większych oszczędności. W przeciągu ostatniego roku cena chleba wzrosła aż o 25%, co zmotywowało wiele osób do domowego wypiekania świeżego pieczywa. Dodatkowo, poza wyśmienitym smakiem, pieczenie własnego chleba daje pełną kontrolę nad użytymi do tego składnikami - zwłaszcza mąką. Dzięki doborowi tylko najwyższej jakości półproduktów, nasz chleb będzie bogaty w błonnik, witaminy, minerały oraz inne składniki odżywcze.

Smak prosto z natury
Mąka Na Chleb typu 750 z linii Domowa Piekarnia to doskonała podstawa świeżego, domowego pieczywa. Produkt wysokiej jakości gwarantuje nie tylko wyjątkowy smak oraz aromat wypieków, a także wartości odżywcze ze względu na wysoką zawartość popiołu – aż 0,85%. Mąka Na Chleb nadaje się zarówno do przygotowania pieczywa, jak i pizzy.

Produkty Młyna Jaczkowice powstają w dolinie Odry z najlepszych odmian pszenicy. Żyzne, dolnośląskie ziemie, połączone z wieloletnim doświadczeniem i wiedzą specjalistów, wpływają na wysoką jakość produktu. Mąka Na Chleb typu 750 wyróżnia się kremowo-białą barwą, nadającą wypiekom złotego koloru. Wysokoenergetyczna mąka z Młyna Jaczkowice to również doskonale źródło błonnika, dodaje do wypieków witaminy z grupy B i E oraz sole mineralne. Sprawdzi się także przy zagęszczaniu sosów oraz przyrządzaniu zasmażek.

Najwyższa jakość i oszczędność
Domowy chleb stanowi doskonałą alternatywę dla sklepowych wypieków, nie tylko ze względu na świeżość i smak, ale również cenę. Co więcej, niezastąpiony smak domowego, polskiego pieczywa zachwyci naszych domowników oraz gości. Chrupiące wypieki doskonale zaprezentują się na stole podczas rodzinnych imprez, pikników oraz grilla, a podane z dodatkami własnej roboty zaczarują podniebienia biesiadujących.

Mąka Na Chleb z Młyna Jaczkowice to znakomity pomocnik domowego wypiekania chleba. Gwarantuje subtelny, złoty kolor oraz niezapomniany smak, który zachwyci częstujących się nim. Dodatkowym atutem domowego pieczywa jest brak składników konserwujących oraz samodzielne przygotowanie, które dla wielu stanowi wielopokoleniową tradycję.

Przepis na domowy chleb

Składniki:

  • 700 g „Mąki na Chleb” Domowa Piekarnia
  • 450 ml ciepłej wody
  • 7 g suchych drożdży lub 20 g świeżych
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:
Przesianą mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy drożdże, sól, cukier, olej i wlewamy wodę. Wyrabiamy ciasto przez kilka minut aż do osiągnięcia gładkiej i elastycznej konsystencji. Następnie odstawiamy w ciepłe miejsce, przykrywamy ściereczką i czekamy aż podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu znowu wyrabiamy ciasto i formujemy chleb. Przekładamy na pospaną mąką blachę i przykrywamy ściereczką, odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Wstawiamy chleb do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 st. C. i pieczemy przez około 35 minut.

Fot. Woseba
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat