Boere Sosaties

Przepis na Boere Sosaties.
Czas przygotowania: 10 minut; Czas gotowania: 10 minut; Porcja na 5-6 osób

SKŁADNIKI

  • 700g kiełbasy boerewors
  • 10 suszonych tureckich moreli, przekrojonych na pół
  • 2 duże czerwone papryki
  • 2 małe czerwone cebule
  • 12 metalowych szpikulców do szaszłyków
  • 125ml wędzonego sosu BBQ


Sos pomidorowy

  • 15ml oleju
  • 1 zgnieciony ząbek czosnku
  • 400g mieszanki cebuli i pomidorów
  • 1 duży słoik chutney z peppadewy i imbiru
  • 5ml sosu sojowego Kikkoman, do przyprawienia
  • Zioła do dekoracji


PRZYGOTOWANIE:
Pokroić kiełbasę na równe kawałki. Nabijać na szpikulce na zmianę z papryką, cebulą i morelą. Grillować na patelni przez 8-10 minut, cały czas obracając. Posmarować sosem i smażyć przez jeszcze minutę. Przed podaniem mięso powinno odpocząć przez 5 minut.

Sos: podgrzać olej i podsmażyć czosnek. Dodać mieszankę cebuli i pomidorów, gotować przez 8-10 minut, aż zgęstnieje. Dodać chutney i zamieszać. Przyprawić sosem sojowym. Podawać do Boere Sosaties i do Pysznych Ciasteczek.

Przepis Siby Mtongany

Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat