Buddha bowl

Ekologiczna Musztarda Miodowa BIO Roleski.
Musztarda miodowa to jedno z ciekawszych połączeń smakowych, które można użyć zarówno do dań mięsnych, jak i wegetariańskich.

Ekologiczna Musztarda Miodowa BIO Roleski podkreśli smak i aromat wielu potraw, między innymi Buddah bowl, czyli miski pełnej rozmaitości.

Buddha bowl to sposób na stworzenie pysznego, kolorowego i zbilansowanego posiłku. Danie to można skomponować według własnego uznania – najważniejsze, aby składało się z różnych składników i dawało poczucie sytości. Buddah bowl sprawdzi się zarówno jako smaczne śniadanie, jak i kolacja. Można je podać także podczas spotkania z bliskimi – z pewnością zrobi na gościach ogromne wrażenie.

Warzywne Buddah Bowl z dodatkiem ekologicznej Musztardy Miodowej BIO Roleski to połączenie pysznych smaków skąpanych w oryginalnej recepturze sosu bez dodatku konserwantów - sekretem sosu jest wykorzystanie organicznych surowców z upraw ekologicznych, na których nie stosuje się pestycydów i sztucznych nawozów Budda bowl w tym wydaniu to gwarancja smaku, który na stałe zagości w naszym menu.

Składniki (na 2 porcje):

  • 100g czerwonego ryżu
  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 małe marchewki
  • garść szpinaku baby
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka chili
  • 1 limonka
  • kiełki słonecznika
  • sól
  • pieprz
  • Musztarda Miodowa Roleski BIO
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Ryż gotujemy zgodnie  z instrukcją na opakowaniu.
  2. Ugotowany ryż studzimy, doprawiamy oliwą, solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
  3. Marchewki obieramy i tniemy na tagliatelle, a następnie blanszujemy w osolonej wodzie.
  4. Paprykę czerwoną i żółtą kroimy w cienkie paski. Pokrojoną w plastry cukinię skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, następnie grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym.
  5. Awokado obieramy i kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z limonki.
  6. Przygotowane składniki układamy kolejno w misce: ryż na środku, dookoła warzywa, szpinak, na wierzch kiełki oraz posiekane chili.
  7. Przed podaniem dodajemy solidną łyżkę Musztardy Miodowe BIO Roleski, którą łączymy z zawartością miski przed jedzeniem.

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat