Chałwa pistacjowa

Idealny przepis na chałwę.
W świecie słodkości istnieje prawdziwa perełka pochodząca z kuchni śródziemnomorskiej – chałwa. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia idealna na przekąskę przy kawie czy rodzinne spotkania. Okraszona pistacjami KRESTO przełamuje konwencję i zaskakuje feerią smaków. Warto spróbować!

Składniki:

  • 500 g sezamu KRESTO
  • 100 g pistacji KRESTO
  • 150 g miodu
  • 1 łyżeczki cukru waniliowego

Wykonanie:

  1. Sezam upraż na suchej patelni. Kiedy lekko przestygnie zblenduj go na pastę.
  2. Dodaj posiekane pistacje, miód i łyżeczkę cukru waniliowego.
  3. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
  4. Chłodź w lodówce około 2 godziny.

Fot. VOG Polska
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat