Ciastka z białą czekoladą

12 kwietnia w Polsce obchodzimy Dzień Czekolady - przepis kulinarny.
Świętuj z nami Dzień Czekolady.

Ciastka z białą czekoladą

Składniki:

  • 110g masła w temperaturze pokojowej
  • 85g cukru brązowego
  • 1 jajko
  • 250g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100g białej czekolady
  • 50g obranych orzechów pistacji
  • Szczypta soli
  • 100g tartego parmezanu

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć z cukrem i dodać na końcu jajko.
  2. Do mąki dodać sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wymieszać razem z masą z masła.
  3. Dodać posiekane czekoladę, orzechy i starty parmezan. Wyrobić ponownie.
  4. Z masy formować kulki około 30g i spłaszczać na blaszce wyłożonej papierem.
  5. Piec w temperaturze 190*C przez około 10minut do brązowego koloru. Wystudzić.

Fot. Dwór Korona Karkonoszy
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat