Ciastka z białą czekoladą
Świętuj z nami Dzień Czekolady.
Ciastka z białą czekoladą
Składniki:
- 110g masła w temperaturze pokojowej
- 85g cukru brązowego
- 1 jajko
- 250g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczka sody oczyszczonej
- 100g białej czekolady
- 50g obranych orzechów pistacji
- Szczypta soli
- 100g tartego parmezanu
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć z cukrem i dodać na końcu jajko.
- Do mąki dodać sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wymieszać razem z masą z masła.
- Dodać posiekane czekoladę, orzechy i starty parmezan. Wyrobić ponownie.
- Z masy formować kulki około 30g i spłaszczać na blaszce wyłożonej papierem.
- Piec w temperaturze 190*C przez około 10minut do brązowego koloru. Wystudzić.
Fot. Dwór Korona Karkonoszy
Informacja prasowa