Zwykle każdy grill wygląda podobnie – na ruszcie obok kiełbasy czy skrzydełek z kurczaka, głównie pieczemy chleb i warzywa. Jak się okazuje, bardzo rzadko eksperymentujemy z przysmakami z rusztu. To błąd, ponieważ istnieje wiele ciekawych i nieskomplikowanych propozycji, którymi możemy urozmaicić biesiadowanie z grillem w roli głównej. Jeśli nie masz pomysłu na zastąpienie tradycyjnych dań, postaw na szaszłyki z białej kiełbasy i ananasa w cytrynowej marynacie. Zastanawiasz się jak je przyrządzić? Sprawdź nasz prosty i szybki przepis.
Szaszłyki z białą kiełbasą i ananasem
Składniki:
Składniki na marynatę:
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj ze sobą. Marynuj kiełbasę, a następnie pokrój ją na małe kawałki. Nakłuwaj na szpikulce kiełbasę na zmianę z ananasem. Grilluj.
Smacznego!
Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa