Co wrzucić na ruszt?

Szaszłyki z białą kiełbasą i ananasem - przepis kulinarny.
Grillowe menu w innym wydaniu

Zwykle każdy grill wygląda podobnie – na ruszcie obok kiełbasy czy skrzydełek z kurczaka, głównie pieczemy chleb i warzywa. Jak się okazuje, bardzo rzadko eksperymentujemy z przysmakami z rusztu. To błąd, ponieważ istnieje wiele ciekawych i nieskomplikowanych propozycji, którymi możemy urozmaicić biesiadowanie z grillem w roli głównej. Jeśli nie masz pomysłu na zastąpienie tradycyjnych dań, postaw na szaszłyki z białej kiełbasy i ananasa w cytrynowej marynacie. Zastanawiasz się jak je przyrządzić? Sprawdź nasz prosty i szybki przepis.

Szaszłyki z białą kiełbasą i ananasem

Składniki:

  • biała kiełbasa rusztowa #JBB
  • ananas

Składniki na marynatę:

  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki miodu
  • pół łyżeczki przyprawy do grilla
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj ze sobą. Marynuj kiełbasę, a następnie pokrój ją na małe kawałki. Nakłuwaj na szpikulce kiełbasę na zmianę z ananasem. Grilluj.

Smacznego!

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat