Obiecujemy, że z Lubellą, potrawy na świątecznym stole będą cieszyć oko i podniebienie. A więc do dzieła!
Ps. Zapytajcie najmłodszych domowników, które z wigilijnych potraw smakują im najbardziej i poproście ich, by uczestniczyli w ich przygotowaniu. Dzięki temu, dzieci podejdą z entuzjazmem do pomocy w gotowaniu swoich ulubionych dań, zaś dorośli będą mieli dodatkową parę rąk do pomocy. Na początek, młodzi kucharze mogą otrzymać najprostsze zadania – wsypać do miseczki wszystkie bakalie i wymieszać lub dzielnie podsypywać mąką blat, na którym rodzic wyrabia ciasto. Szczególnie łatwo będzie zaangażować dzieci w przygotowanie dań makaronowych, z racji ich prostoty i krótkiego czasu przygotowania. A jaki uśmiech zagości na dziecięcej twarzy, kiedy wszyscy goście przy wigilijnym stole usłyszą, że to danie ma młodszego współautora!
Makaron z makiem, miodem i bakaliami
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego!
Fot. Lubella
Informacja prasowa