Dyniowe smoothie

Pomysł na dyniowy napój.
W okresie jesienno-zimowym powinniśmy ze szczególną uwagą dbać o swoje zdrowie i z uwagą dobierać składniki codziennej diety. Dla urozmaicenia jadłospisu warto sięgać po sezonowe warzywa i owoce. Proponujemy odżywczą przekąskę na bazie dyni, bananów, masła orzechowego i wody.

Składniki (4 porcje):

  • Woda Mama i ja, ilość według uznania
  • 1 średnia dynia hokkaido
  • 2 banany
  • 2 łyżki masła orzechowego

Wykonanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200 °C z termoobiegiem lub do 220°C bez niego.
  2. Dynię umyj, pokrój na ćwiartki, wyjmij pestki.
  3. Ułóż dynię na foremce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz do miękkości i lekkiego zbrązowienia przez ok. 30 minut. Odstaw do przestudzenia.
  4. Zmiksuj dynię, banany i masło orzechowe z wodą Mama i ja do konsystencji, jaka Ci odpowiada.
  5. Smoothie można spożyć od razu albo zabrać ze sobą na spacer lub do pracy.

Fot. WOSANA
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat