Grillowe dodatki
Dodatki w postaci sałatek to absolutny must have udanego grilla. Sałatka, która często pojawia się na przyjęciach to Caesar. My polecamy ją z wegańskimi nuggetsami Lucky Nuggets od The Vegetarian Butcher.
Sałatka w stylu Caesar z wegańskimi nuggetsami
- Czas przygotowania: 20 min
- Liczba porcji: 4
Składniki:
- 1 sałata rzymska
- 1 opakowanie Lucky Nuggets The Vegetarian Butcher
- 1 cytryna
- 2 łyżki Majonezu Hellmann's Vegan
- 2 łyżki wegańskiej alternatywy sera
- ½ bagietki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1 słoiczek kaparów
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 szczypta soli do smaku
- 1 szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Bagietkę pokrój w kostkę 2x2 cm i przełóż do miseczki. Zmiażdż ząbek czosnku i dodaj do bagietki. Wlej odrobinę oliwy, dodaj sól i pieprz, wymieszaj i wyłóż na blaszkę z piekarnika z pergaminem. Piecz przez 15 minut na złoty kolor.
- Wyciśnij sok z cytryny i odcedź kapary. Sałatę podziel na pojedyncze liście, umyj je i osusz.
- Przygotuj sos. Wymieszaj wegański majonez, wegańską alternatywę dla sera, kapary i sok z cytryny. Zetrzyj ząbek czosnku na wierzchu i dopraw do smaku. Jeśli dressing jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę oliwy lub wody.
- Rozgrzej olej na patelni i usmaż kawałki kurczaka roślinnego Lucky Nuggets The Vegetarian Butcher na złoty kolor.
- Sałatę porwij i włożyć do dużej miski. Polej sosem i połóż na wierzch nuggetsy oraz grzanki.
Fot. The Vegetarian Butcher
Informacja prasowa