Imbirowa wieprzowina

Przepis na imbirową wieprzowinę.
Poziom trudności: łatwy; Czas przygotowania: 1/2 godz; Czas gotowania: 5 min; 12 porcji

Składniki

  • 170g (6 oz) mielonej wieprzowiny
  • 65ml (¼ szklanki) białej cebuli pokrojonej w kostkę
  • 2 łyżki stołowe mielonego imbiru
  • 1 łyżka stołowa mielonego czosnku
  • 4 łyżki stołowe młodej cebulki pokrojonej na kostkę
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • ¼ łyżeczki oleju sezamowego
  • Szczypta soli i pieprzu
  • 12 okrągłych wontonów
  • 1 jajko, ubite
  • 1 łyżeczka oleju


Przygotowanie
:

  1. W średniej misce wymieszaj wieprzowinę, cebulę, czosnek, sos sojowy, olej sezamowy, sól i pieprz.
  2. Zagotuj dwie kwarty wody w średniej wielkości garnku.
  3. Nałóż 1 łyżkę stołową mieszanki na wonton, następnie go zawiń. Powtórz z pozostałymi wontonami.
  4. Wstaw wontony do wrzącej wody na 1 minutę, wyjmij, odstaw na stojak do schłodzenia.
  5. Przed podaniem podsmaż wontony na patelni aż lekko zbrązowieją.


Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat