Kolejnym trikiem, który stosujemy na co dzień, jest używanie przyprawy w płynie Knorr Delikat. Pewnie większość z was dodaje tego typu przyprawy do zup, jednak można wykorzystać je na wiele innych sposobów. Spróbujcie użyć ich jako dodatku do sosów, sałatek, gulaszów, marynat do mięsa czy… pierogów. Knorr Delikat nie tylko świetnie zadziała jako substytut soli, ale także doda potrawom głębokiego i aromatycznego smaku. Gwarantujemy - efekt Was zaskoczy! A jeśli zawsze płaczecie gdy kroicie cebulę, spróbujcie następnym razem mini kostek Smażona Cebula Knorr, dzięki którym Wasze potrawy nabiorą intensywnego smaku i zapachu, a Wy nie będziecie już musieli ronić łez w czasie gotowania!
Triki na soczyste i aromatyczne mięso
Jeśli kochacie jeść mięso to z pewnością przyda Wam się informacja o tym, by za każdym razem przed gotowaniem je zamarynować! Technika ta spotęguje smak i soczystość dania. Nie bójcie się pozostawić mięsa w marynacie przez dłuższy czas, gdyż im dłużej, tym lepiej! A wiedzieliście o tym, że dzięki wcześniejszemu zalaniu fileta z kurczaka mlekiem sprawicie, że mięso będzie delikatne i soczyste? Wasze dania z kurczakiem już nigdy nie będą suche! W zmiękczaniu mięsa oprócz mleka bardzo dobrze sprawdzi się również miód, który dodatkowo nada jedzeniu świetnego smaku. Nie zapomnijcie również o tym, że mięso wspaniale łączy się z owocowymi smakami – w tym z powidłami śliwkowymi, konfiturą z żurawiny czy z jagód. A jeśli chcecie dodatkowo podkręcić smak mięsa możecie dusić je w winie, a nie tylko w bulionie czy w wodzie. Dzięki temu Wasze danie będzie niezwykle aromatyczne i zachowa głębię smaku. Koniecznie spróbujcie tego połączenia smaków przy Waszym następnym daniu!
Karkówka wieprzowa glazurowana miodem
Składniki:
Sposób przygotowania:
Fot. Knorr
Informacja prasowa