Kaszotto z warzywami

Przepis na smaczne kaszotto.
Doskonały pomysł na lekki obiad czy kolację. Łączy w sobie sycącą kaszę z soczystymi pomidorami malinowymi, cukinią oraz papryką. Smacznie, zdrowo, kolorowo!

Kaszotto z warzywami

Składniki (na 2-3 porcje):

  • 100 g kaszy (pęczak, jęczmienna)
  • 500 ml wody Mama i ja
  • ½ cukinii lub dużego zielonego ogórka
  • ½ papryki
  • 1-2 pomidory malinowe (bez skórki)
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 1-2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka oregano
  • olej do smażenia

Wykonanie:

  1. W garnku zagotuj delikatnie osoloną wodę.
  2. Gotuj kaszę przez 20 min. Następnie odsącz z wody i odstaw.
  3. Na patelni podsmaż przez 3-4 minuty drobno pokrojoną cukinię, paprykę i pomidora wraz z przecierem pomidorowym. Dopraw solą, pieprzem, oregano i wyciśniętym przez praskę czosnkiem.
  4. Następnie podlej kilkoma łyżkami wody i duś kolejne 3-4 minuty.
  5. Wymieszaj kaszę oraz warzywa.

Fot. Wosana
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat