Krótka historia Musztardy

Czy wiesz, że… Krótka historia Musztardy od PRIMAVIKI
Na początku była gorczyca – tak mogłaby zaczynać się książka opisująca dzieje musztardy, która powszechnie znana była już wśród starożytnych Greków i Rzymian.

Przyprawa ta na przestrzeni wieków zadomowiła się na wszystkich stołach – od tych królewskich, po stojące w chatach krytych strzechą. Dziś trudno wyobrazić sobie kuchnię bez musztardy, zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat. Tym bardziej, że musztarda poza walorami smakowymi, dzięki zawartym w gorczycy związkom chemicznym pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wspomaga trawienie  - zwłaszcza tłuszczów.

Musztarda Ostra BIO marki Primaeco powstaje tylko z naturalnych składników, pochodzących z upraw ekologicznych, objętych certyfikatem kontroli. Wysoka jakość w połączeniu z klasyczną, tradycyjną recepturą tworzą wspólnie zgodny duet na bazie gorczycy. Musztarda Ostra BIO nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów, pozwalając rozkoszować się tylko pełnym, prawdziwym smakiem natury. W ofercie Primaeco dostępna jest również Musztarda Łagodna BIO.

Opakowanie: 190 g, Cena:  ok. 6 zł




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat