Kto pita, nie błądzi
Najlepszym drogowskazem na pieszej wycieczce jest mapa (dzisiaj często zastąpiona przez nawigację w telefonie) lub znaki, które znajdują się na trasie. Ale jeśli już zdarzy Wam się zabłądzić, warto mieć ze sobą pożywne jedzenie, które pozwoli przetrwać dłuższą drogę do celu.
Najważniejsze są proste i smaczne połączenia. Pita z zapiekańcem z kurczaka i warzywami to smaczna przekąska na drugie śniadanie, spożywane pod chmurką. Wystarczy przygotować, zapakować i…gotowe!
Składniki:
- 1 chlebek pita
- zapiekaniec z kurczaka #JBB
- kilka listków sałaty strzępiastej
- czerwona cebula
- pomidorki koktajlowe
- czarne oliwki
Składniki na sos:
- 1/2 szklanki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 1/2 łyżeczki curry
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Chlebek pita natnij w połowie.
- Zapiekaniec pokrój w grubsze plastry, czerwoną cebulę w krążki, a pomidorki koktajlowe w ćwiartki.
- Nadziej pitę składnikami i ułóż w lunchboxie z liściem sałaty, pomidorkami i oliwkami.
- Pitę możesz także zgrillować, aby była bardziej chrupiąca.
Fot. JBB
Informacja prasowa