Kto pita, nie błądzi

Pita z zapiekańcem - przepis kulinarny
Najlepszym drogowskazem na pieszej wycieczce jest mapa (dzisiaj często zastąpiona przez nawigację w telefonie) lub znaki, które znajdują się na trasie. Ale jeśli już zdarzy Wam się zabłądzić, warto mieć ze sobą pożywne jedzenie, które pozwoli przetrwać dłuższą drogę do celu.

Najważniejsze są proste i smaczne połączenia. Pita z zapiekańcem z kurczaka i warzywami to smaczna przekąska na drugie śniadanie, spożywane pod chmurką. Wystarczy przygotować, zapakować i…gotowe!

Składniki:

  • 1 chlebek pita
  • zapiekaniec z kurczaka #JBB
  • kilka listków sałaty strzępiastej
  • czerwona cebula
  • pomidorki koktajlowe
  • czarne oliwki

Składniki na sos:

  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Chlebek pita natnij w połowie.
  2. Zapiekaniec pokrój w grubsze plastry, czerwoną cebulę w krążki, a pomidorki koktajlowe w ćwiartki.
  3. Nadziej pitę składnikami i ułóż w lunchboxie z liściem sałaty, pomidorkami i oliwkami.
  4. Pitę możesz także zgrillować, aby była bardziej chrupiąca.

Fot. JBB
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat