Limitowana edycja przekąsek

Limitowana edycja przekąsek dla kibica KAMIS
Czas rozgrywek piłkarskich to czas silnych emocji. W tej wyjątkowej atmosferze, której towarzyszy wspólne kibicowanie warto sięgnąć po pyszne jedzenie.

Dla wszystkich, którzy uwielbiają chrupiące specjały – smaczna wiadomość!
KAMIS ułatwiając przygotowanie piłkarskich przekąsek wprowadza linię produktów dla kibica: Przyprawę do mięsa Mięsne piłeczki, Przyprawę do ziemniaków Ziemniaczki na medal i Przyprawę do tostów Tosty z narożnika oraz Nuggetsy z parówek z prażoną cebulką.
Pyszne nowości Kamis to nie tylko doskonały smak i chrupiąca skórka, ale również komfort przyrządzania, ponieważ mieszanki są łatwe w użyciu.

Kibicować można wszędzie: uczestnicząc w wydarzeniu na stadionie, oglądając mecz w strefie kibica, w pubie, w domu, na wyjeździe. Kibicowanie to nie tylko oglądanie meczu, to przede wszystkim wspólne przeżywanie meczu, spotkania towarzyskie i dobra zabawa.
Mistrzostwa w piłce nożnej to wielkie emocje, duże zaangażowanie kibiców w rozgrywki. Wspólne kibicowanie to idealna okazja do szybkiego i łatwego przygotowania smacznych przekąsek. Kamis wprowadza limitowaną edycję przypraw dla kibica, dzięki którym można przygotować pyszne przekąski na piłkarski stół, zarówno na ciepło, jak i zimno.

Przyprawa do mięsa Mięsne piłeczki KAMIS
Ziołowo-warzywny smak mieszanki to rezultat starannie dobranej kompozycji estragonu, majeranku, oregano, pieprzu czarnego, czosnku, cebuli i marchwi. Mieszanka jest tak skomponowana, że może być używana do mięsa, jak i do sosu. Sos sporządzony na bazie mieszanki nadaje daniu wyrazisty charakter.
Mięsne piłeczki KAMIS, 17 g, cena na półce: 1,89 zł.

Przepis KAMIS:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 150 g sera żółtego
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 250 ml (1 szklanka) śmietanki UHT 18 %
  • 11-12 łyżeczek musztardy
  • olej
  • 1 opakowanie Mięsnych piłeczek Kamis (17 g).


Bułkę wsyp do miseczki, dodaj 4 łyżeczki przyprawy do mięsa Kamis, zalej 180ml wody i odstaw na 10 minut.
Do mięsa dodaj starty na dużych otworach tarki ser żółty, namoczoną bułkę z mieszanką i dokładnie wymieszaj. Uformuj małe kuleczki (o średnicy około 3 cm - wychodzi około 35 sztuk)

Na dużą patelnię wlej 2 cm oleju i smaż kulki przez około 6 minut. (po 3 minutach z każdej strony). Wyjmij na talerz.
Do śmietanki dodaj musztardę, 1 łyżeczkę (3 g) mieszanki i zagotuj.
Kulki podawaj z sosem.

Przyprawa do ziemniaków - Ziemniaczki na medal KAMIS
Przyprawa charakteryzuje się wyczuwalną nutą paprykowo – pomidorową. Jest doskonale skomponowana mieszanką przeznaczoną do ziemniaczków, zawiera, m.in. czosnek, rozmaryn, koperek, które nadają im wyrazisty i ziołowy smak.
Ziemniaczki na medal KAMIS, 17 g, cena na półce: 1,89 zł.

Przepis KAMIS:
Ziemniaki obrać, pokroić na jak najcieńsze plasterki (można zatrzeć na szatkownicy) i wrzucić na bardzo mocno rozgrzany olej. Usmażyć na złoty kolor. Wyłożyć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym i osączyć z resztek tłuszczu. Przełożyć do miski, posypać mieszanką do smaku.
Aby ziemniaczki równo pokryć mieszanką można po usmażeniu i odsączeniu wrzucić do worka plastikowego, dodać Ziemniaczki na medal Kamis i potrząsnąć kilka razy jak szejkerem.

Przyprawa do tostów - Tosty z narożnika KAMIS
Przyprawa wyróżnia się gruboziarnistą kompozycją paprykowo–pomidorową z nutą czosnkową i ziołową, która nadaje mieszance śródziemnomorski charakter. Dodatek chili wzbogaca przyprawę wyczuwalnym, ostrym smakiem.
Tosty z narożnika KAMIS, 17 g, cena na półce: 1,89 zł.

Przepis KAMIS:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 plastry sera żółtego w plasterkach
  • masło do smarowania pieczywa
  • 2 łyżeczki Przyprawy do tostów Kamis.

Na sos:

  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka Przyprawy do tostów Kamis.


Ketchup mieszamy z przyprawą i odstawiamy na 10 minut.
Na 4 kromki kładziemy plasterki sera, posypujemy 1/2 łyżeczki przyprawy do tostów Kamis, przykrywamy drugim tostem i smarujemy na zewnątrz masłem. Pieczemy w tosterze na złoty kolor. Podajemy pokrojone w trójkąty z sosem pomidorowym.
Na serze można dodatkowo ułożyć pokrojone w krążki oliwki, plasterki wędliny, pomidora, pieczarek, cebuli, tuńczyka z puszki.

Nuggetsy z parówek z prażoną cebulką KAMIS
Największym atutem przyprawy jest cebulka w kawałkach, która nadaje delikatny smak.
Specjalnie dobrana kompozycja przypraw: papryki, czosnku i pieprzu białego sprawia, że panierka nadaje potrawom paprykowo – pikantny smak i intensywny aromat. Panierka może być stosowana do wszystkich rodzajów mięs.
Nuggetsy z parówek z prażoną cebulką KAMIS, 105 g, cena na półce: 2,65 zł




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat