Macie apetyt na grillowanie?

Cukinia faszerowana kaszanką - przepis.
Grillowe wariacje czas zacząć! Koniecznie sprawdźcie nasz pomysł.

Cukinia faszerowana kaszanką

  • czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

  • 2 kaszanki (np. grillowe od JBB Bałdyga)
  • Cukinia
  • 2 łyżki oliwy
  • 125 g żółtego sera
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Cukinię umyj, przekrój wzdłuż. Wydrąż środek i posól. Cebulę pokrój drobno a kaszankę na mniejsze części. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Dodaj kaszankę i smaż jeszcze przez chwilę. Dopraw solą i pieprzem. Połówki cukinii nadziej podsmażoną kaszanką. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Następnie wyłóż na talerz. Grilluj do miękkości cukinii.

Życzymy smacznego!

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat