Marmolada z rabarbaru z nutką cytryny

Przepis na marmoladę rabarbarową z cytryną z Konfiturkami Cykoria.
Przepis na zrobienie marmolady rabarbarowej z cytryną z pomocą Konfiturki Cykoria.

Składniki:

•    1kg rabarabru
•    1/3 szklanki wody
•    1/2kg cukru
•    1 torebka Konfiturki marki CYKORIA
•    Sok z 1 cytryny

Przygotowanie:

Rabarbar myjemy, ścieramy zdrewniałe części i kroimy w 1cm kawałki. Dodajemy wodę oraz Konfiturkę i zagotowujemy.  Wlewamy sok z cytryny, wsypujemy cukier i gotujemy 1-2 minuty, intensywnie mieszając. Przekładamy do wyparzonych i osuszonych ręcznikiem słoików i natychmiast szczelnie zakręcamy. W zależności od preferencji możemy dodać więcej wody.

fot. Cykoria




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat