Międzynarodowy Dzień Hot-doga

Letnie hot-dogi z Polankami - przepis kulinarny.
W podłużnej bułce, z parówką, warzywami i obowiązkowo z ketchupem lub musztardą.

Hot-dog, bo o nim mowa, już w najbliższą sobotę obchodzi swoje święto. Jak przygotować go samodzielnie w domu i z czym najlepiej go podawać? Podpowiadamy!

Letnie hot-dogi z Polankami

Składniki:

  • 2 podłużne bułki pełnoziarniste
  • 2 parówki Polanki #JBB
  • Liście sałaty rzymskiej
  • Garść kiełków
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ żółtej papryki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • Cebula dymka

Składniki na sos:

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do 230°C. Bułki przekrój na pół i daj do nagrzanego piekarnika na 2 minuty, aby się przyrumieniły. Parówki #Polanki JBB ugotuj. Paprykę pokrój w paseczki, pomidorki przekrój na pół, cebulkę posiekaj, a ogórki pokrój w plasterki. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i posmaruj nim bułki. Na sos daj sałatę, parówkę Polankę, paprykę, ogórki i pomidory. Na koniec, na górę daj kiełki #przepisyJBB.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat