Mus z kaszy jaglanej z orzechami i mirabelką

Nowe spojrzenie na kaszę jaglaną.
Słodkie danie z kaszą jaglaną? Wypróbujcie ten przepis.

Mus z kaszy jaglanej z orzechami i mirabelką

  • 500ml mleka
  • 120g kaszy jaglanej
  • 80g daktyli
  • 50g orzechów włoskich
  • 70g cukru
  • Mus:
  • 200g Mirabelek
  • 30g cukru

Kaszę wsypać do mleka z cukrem i gotować na małym ogniu przez około 30min. 5 minut przed końcem dodać daktyle i orzechy włoskie. Umyte owoce podlewamy, łyżką wody i gotujemy na małym ogniu aż puszczą soki. Dosypujemy cukier i czekamy, aż owoce całkowicie się rozpadną. Przecieramy przez sito. Kaszę jaglaną wykładamy do miseczki i na wierzchu układamy mus z mirabelek.

Fot. Dwór Korona Karkonoszy
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat