Musztardy GALEO to cztery starannie skomponowane produkty, wyróżniające się idealną konsystencją, wspaniałą barwą i wybornym smakiem. W tej linii można odnaleźć zarówno musztardy o wyrazistym (sarepska) i pikantnym (ostra) charakterze, wyróżniające się uniwersalnym zastosowaniem (stołowa), jak i imponujące ciekawą kompozycją smaków (chrzanowa). Każda odmiana zachwyca swoją starannie opracowywaną recepturą i idealnie komponuje się z daniami mięsnymi, sosami, wędlinami i sałatkami. Wspólna dla nich wszystkich jest wysoka jakość i atrakcyjna cena, które sprawiają, że musztardy GALEO są przydatnym dodatkiem w codziennym gotowaniu.
Musztardy GALEO to również apetyczne i nowoczesne opakowania, które wyróżniają się oryginalnym kształtem słoiczka oraz czytelną i elegancką etykietą. Wszystkie te elementy sprawiają, że produkty GALEO zachwycają zarówno wspaniałą treścią, jak i stylową formą.
Produkty Galeo:
Musztarda Sarepska 180 g jest jedną z najpopularniejszych musztard. Przygotowana została ze starannie dobranych gatunków białej i czarnej gorczycy. Jej umiarkowanie ostry smak i kremowa konsystencja idealnie podkreślają smak większości potraw. Z kolei jej wspaniała barwa sprawia, że doskonale nadaje się do dekorowania dań.
Sugerowana cena na półce ? 1,79 zł
Musztarda Stołowa 180 g to jedna z najbardziej uniwersalnych musztard. Jej łagodny smak i wyjątkowo gładka, kremowa konsystencja sprawiają, że idealnie komponuje się z większością potraw i jest wyśmienitym dodatkiem do wędlin, serów, sosów oraz mięs i sałatek.
Sugerowana cena na półce ? 1,79 zł
Musztarda Ostra 180 g jest prawdziwą gratką dla wielbicieli musztard o wyrazistym smaku. Swój charakter zawdzięcza połączeniu wyselekcjonowanych gatunków ostrej gorczycy i chili. Pozwoli nadać każdej potrawie pożądaną nutę pikanterii, która wzmocni i podkreśli smak mięs, serów i sosów.
Sugerowana cena na półce ? 1,79 zł
Musztarda Chrzanowa 180 g to wyszukana kompozycja, która łączy w sobie najlepszy smak chrzanu z lekko pikantnym charakterem musztardy. Całość zamknięta jest we wspaniałej kremowej konsystencji. Jest idealnym dodatkiem do sosów, pieczeni i wędlin oraz tradycyjnych dań kuchni polskiej.
Sugerowana cena na półce ? 1,79 zł
Przepisy na dania z musztardą:
Sałatka makaronowa
Danie dla 4 osób
Składniki:
- 25 dag tłustego sera twarogowego
- 1/4 szklanki majonezu
- 1/4 szklanki wody z ogórków kwaszonych
- 20 dag makaronu
- 1 świeży ogórek
- 1 papryka zielona
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 cebula
- sól
- 1/2 łyżeczki oleju
- 1 łyżka Musztardy Sarepskiej GALEO
Twaróg utrzeć z majonezem na krem, dodać wodę z ogórków, musztardę i dokładnie wymieszać. Makaron ugotować i ostudzić. Paprykę, ogórek i cebulę drobno posiekać, rzodkiewki pokroić na plasterki. Makaron, paprykę, rzodkiewki, ogórek i cebulę wymieszać z sosem serowym. Sałatkę wstawić na noc do lodówki, przybrać rzodkiewkami i plasterkami ogórka.
Wołowina marynowana
Danie dla 6 osób
Składniki:
- 6 cienko krojonych steków wołowych
- ? szklanki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru,
- 2 łyżki oleju sezamowego,
- 4 drobne cebulki dymki wraz ze szczypiorem
- 3 łyżki ziaren sezamowych
- 2 łyżki oleju do smażenia
- łyżka Imbiru GALEO
- 2 łyżki Musztardy Ostrej GALEO
Sposób przygotowania:
Cebulki i szczypior posiekać. Sos sojowy, musztardę, cukier, olej sezamowy, imbir, cebulkę, szczypiorek i 2 łyżki ziarna sezamowego starannie wymieszać. Mięso zalać marynatą i odstawić na ok. 15 min. Następnie wyjąć steki, usunąć resztki przypraw i smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach ok. 5 min. Podawać polane marynatą i posypane ziarnem sezamowym.