Musztardy Specialite KAMIS specjalnie dla koneserów smaku

Musztardy Kamis dla koneserów.
Zgrabny słoiczek, finezyjna grafika, wyrafinowane smaki i wyjątkowe dodatki – tak kobiece są najnowsze musztardy Specialite KAMIS: z żurawiną, z płatkami wędzonej papryki, z czerwonym winem, z rodzynkami i miodem, z curry. To najnowsza, unikalna linia musztard KAMIS Specialite, która obejmuje 5 nowych produktów. Bogata i zróżnicowana oferta wyjątkowych smaków, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Musztarda Specialite Kamis z żurawiną, z curry i z czerwonym winem to pierwsze i jedyne takie pro


Dla koneserów wyrafinowanych i nowoczesnych smaków
Musztarda Specialite KAMIS z żurawiną

Jest to łagodna musztarda o kremowej konsystencji z dużymi kawałkami żurawiny o lekko słodkim smaku. To jedyna musztarda z żurawiną na polskim rynku. Świetnie sprawdza się jako dodatek do mięs pieczonych serwowanych zarówno na zimno, jak i na gorąco.
Żurawina świetnie pasuje do mięs, jest smaczna i bardzo zdrowa. Stanowi źródło błonnika, wapnia, fosforu, jodu, witaminy C, B1, B2 oraz soli mineralnych. Od wielu lat jest stosowana w medycynie naturalnej do leczenia chorób z nerek i pęcherza moczowego.
Musztarda Specialite KAMIS z żurawiną, 125 g, cena na półce: 5 zł

Cielęcina pieczona z estragonem w sosie cumberland
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania 2 godz. + czas marynowania

Składniki:
- 1 kg udźca cielęcego
- 2-3 łyżki soku z pomarańczy
- 3-5 łyżek galaretki porzeczkowej
- 100 g chrzanu
- 75 g masła
- 75 ml wina słodkiego
- cukier

Produkty KAMIS:
- 2 łyżki Musztardy z żurawiną Specialite
- Pieprz biały mielony
- Estragon
- Sól morska w młynku

Cielęcinę oprósz solą, pieprzem, estragonem, dokładnie posmaruj masłem, odstaw w chłodne miejsce na 12 godz. Następnie piecz 1,5 godz. w temp. 175 st. Do chrzanu dodaj pozostałe składniki dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku, odstaw na 1 godz. w chłodne miejsce.

Dla koneserów pikantnych smaków  
Musztarda Specialite KAMIS z płatkami wędzonej papryki

Jest to lekko pikantna musztarda z płatkami czerwonej papryki, które nadają jej ciekawy wędzony posmak. Ma apetyczny, intensywny czerwono-pomarańczowy kolor. Stanowi doskonały dodatek do grillowanych potraw. Wędzona papryka świetnie komponuje się ze smakiem musztardy.
Musztarda Specialite KAMIS z płatkami wędzonej papryki, 125 g, cena na półce: 5 zł

Polędwiczka wieprzowa z boczkiem i korniszonami aromatyzowana wędzoną papryką
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 50 minut

Składniki:
- Polędwiczka wieprzowa 500 g
- Boczek wędzony w plastrach 200 g
- Korniszony 1 słoiczek
- Oliwa 2-3 łyżki

Produkty KAMIS:
- 2-3 łyżki musztardy z płatkami wędzonej papryki Specialite
- Majeranek
- Pieprz czarny

Polędwiczki pokrój na porcje, rozklep, posmaruj musztardą z płatkami wędzonej papryki, oprósz z jednej strony majerankiem, przykryj plasterkiem boczku, połóż korniszony, mocno zawiń. Tak przygotowane polędwiczki oprósz solą, pieprzem, posmaruj oliwą, odstaw na kilka godz. Smaż na grillu ok. 25 minut.

Dla koneserów słodkich smaków
Musztarda Specialite KAMIS z rodzynkami i miodem

Jest to łagodna musztarda o lekko słodkim smaku z dodatkiem rodzynek, miodu naturalnego i powideł śliwkowych. Ma apetyczną, kremową konsystencję. Stanowi idealny dodatek do mięs i drobiu oraz jest polecana jako składnik sosów do sałatek. Smak miodu, rodzynek i powideł wzbogaca i uszlachetnia smak musztardy.
Musztarda Specialite KAMIS z rodzynkami i miodem, 125 g, cena na półce: 5 zł

Cykoria z wędzonym łososiem i kremem miodowo-musztardowym
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:
- 2 cykorie
- 400 g wędzonego łososia
- 100 g twarożku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki miodu
- 50 g masła

Produkty KAMIS:
- 3 łyżki Musztardy z rodzynkami i miodem Specialite
- Sól morska w młynku
- Pieprz biały mielony

Twarożek zmiksuj z miodem, jogurtem i musztardą, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Liście cykorii delikatnie przesmaż na maśle. Na każdym ułóż wędzonego łososia i łyżkę kremu. Podawaj z cytryną.

Dla koneserów winnych dodatków
Musztarda Specialite KAMIS z czerwonym winem

Jest to gruboziarnista musztarda na bazie czerwonego wina o wyrafinowanym, słodko-winnym smaku. Stanowi idealny dodatek do mięs podawanych na zimno oraz wędlin, a także jest polecana jako dodatek do sosów mięsnych i do sosów sałatkowych winegret. Czerwone wino doskonale komponuje się ze smakiem musztardy.
Musztarda Specialite KAMIS z czerwonym winem, 125 g, cena na półce: 5 zł

Ragout z dziczyzny z grzybami
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 90 minut + czas marynowania

Składniki:
- 500 g łopatki lub karkówki z dzika
- 100 g kurek
- 100 g borowików
- 100 g wędzonego boczku
- 300 g ziemniaków
- 2 cebule

Produkty KAMIS:
- 3-5 łyżek Musztardy z czerwonym winem Specialite
- 5-7 owoców Jałowca
- 1 łyżeczka Rozmarynu
- Pieprz czarny
- Sól morska w młynku

Mięso z dzika pokrój na grubą kostkę, wymieszaj z musztardą z czerwonym winem, odstaw w chłodne miejsce na 48 godz. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na patelni, przełóż do garnka, następnie podsmaż mięso, dodaj do cebuli, podlej wodą i duś na małym ogniu ok. 75 minut. W trakcie dodaj podsmażone grzyby, kawałki boczku wędzonego, rozmaryn, jałowiec, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dopraw solą i pieprzem, podawaj w wydrążonym chlebku.

Dla koneserów kuchni orientalnej
Musztarda Specialite KAMIS z curry

Jest to łagodna musztarda z dodatkiem curry o charakterystycznym orientalnym smaku. Orientalny smak nadają jej przyprawy, które składają się na mieszankę curry: kurkuma, kolendra, kozieradka, czosnek, kmin rzymski, papryka słodka, cynamon, goździki, imbir, gałka muszkatołowa i chili. Musztarda ma apetyczny, żółty kolor i gładką, jedwabistą konsystencję. Stanowi idealny dodatek do potraw z drobiu i wieprzowiny. Jest to jedyna musztarda z curry na polskim rynku.
Musztarda Specialite KAMIS z curry, 125 g, cena na półce: 5 zł

Kurczak nadziewany musem z łososia w delikatnym sosie musztardowym z curry
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki:
- 400 g piersi z kurczaka
- 150 g filetu z łososia
- 200 g śmietanki 30%
- 50ml białego wina
- 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Produkty KAMIS:
- 2-3 łyżki Musztardy z curry
- Pieprz biały
- Sól morska w młynku

Piersi z kurczaka rozbij tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem, ułóż na nich zmiksowanego łososia, dokładnie zwiń. Posmaruj delikatnie oliwą, wstaw na 25 minut do piekarnika w temp. 110 st. W rondelku zagotuj wino, dodaj śmietankę, musztardę z curry, gotuj na małym ogniu kilka minut, dodaj natkę pietruszki, dopraw do smaku.



Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat