Na Mazury, albo w góry!
To, jaki kierunek podróży obierzecie – czy górską wyprawę i radość ze zdobywania kolejnych celów, czy spływ kajakowy i błogie lenistwo wśród szuwarów – nasza kanapka będzie idealnym towarzyszem przygód. A oscypka można zastąpić ewentualnie kozim serem – spróbujcie koniecznie w takiej wersji!
Składniki:
- szynka biebrzówka #JBB
- rukola
- czerwona cebula
- ogórek kiszony
- oscypek
- masło
- chleb swojski
- sos chrzanowy (łyżka chrzanu tartego, 2 płaskie łyżki jogurtu, sól)
Sposób przygotowania:
- Ukrój kilka kromek chleba, posmaruj masłem i ułóż na nich rukolę.
- Szynkę pokrój na cienkie plastry, ogórek i oscypek na grubsze plastry, a cebulę w pióra.
- Na kromce układaj kolejno: oscypek, zwinięte w rulony plastry szynki na przemian z ogórkiem oraz cebulę.
- Na koniec przygotuj sos: wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i polej przygotowane kanapki.
Fot. JBB
Informacja prasowa