Najszybsze kruche ciastka

Przepis na kruche ciasteczka.
Przepis na pyszne kruche ciasteczka na Święta.

Składniki:

  • 120 g masła schłodzonego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 150 g mąki pszennej
  • kilka kropel ekstraktu lub aromatu waniliowego


Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki szybko zagnieść i wyrobić lub zmiksować w malakserze.
  2. Uformować kulę i owinąć ją folią spożywczą, po czym schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
  3. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Spłaszczać widelcem.


Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC lub do zrumienienia.

Agnieszka Brewka
(agnieszka.brewka@dlalejdis.pl)

Fot. pixabay.com




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat