Naleśniki ze szpinakiem

Poczuj powiew wiosny na swoim… talerzu! Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym- przepis kulinarny
Przedstawiamy danie, które sprawi, że wiosna zagości także na Waszych talerzach!

Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym

Składniki na ciasto naleśnikowe ze szpinakiem:

  • 300 ml mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • sól, cukier do smaku
  • garść młodego szpinaku
  • olej do smażenia

Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać posiekany szpinak i usmażyć naleśniki na odrobinie oleju.

Składniki na farsz:

  • 200 g sera podlaskiego MSM Mońki
  • 200 g młodego szpinaku
  • 7 ząbków czosnku
  • pieprz grubo mielony do smaku
  • klarowane masło do podsmażenia naleśników

Wykonanie:
Posiekany szpinak wymieszać z serem żółty startym na tarce na grubym oczku. Dodać pokrojony w plasterki czosnek, pieprz do smaku i wymieszać. Na każdy usmażony naleśnik nałożyć farsz, zwinąć i podsmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor. Podawać z sosem serowo śmietanowym.

Sos:

  • 2 szt. serka topionego kremowego MSM Mońki 100g                           .
  • 150 ml kwaśnej śmietany 12%
  • pieprz czarny do smaku

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Smacznego!

Fot. MSM Mońki
Informacja prasowa





Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat