Odkryj rozkosze grillowania z Galeo

Przyprawy do grilla Galeo.
Marynowanie mięsa

Każdy miłośnik potraw z rusztu przyzna bez wahania, że najlepszy smak grillowane mięsa uzyskują po wcześniejszym zamarynowaniu. Często zdarza się, że karkówka, sznycle lub piersi z kurczaka pod wpływem żaru twardnieją i stają się bardzo suche, co znacząco obniża przyjemność ich jedzenia.

Najlepszym rozwiązaniem tego problemu jest uprzednie przygotowanie mięsa w aromatycznej marynacie, która sprawi, że mięso pieczone na ruszcie zachowa miękkość i soczystość.

W celu przyrządzenia marynaty potrzebne są olej (lub oliwa z oliwek) oraz przyprawy, idealnie komponujące się z mięsem. Zależnie od własnego upodobania można dobrać bardziej łagodne lub pikantniejsze dodatki. Najprościej jednak skorzystać z wygodnego rozwiązania, jakim są mieszanki grillowe. Przyprawa do grilla ognista GALEO i Przyprawa do grilla klasyczna GALEO oferują gotowe bazy dla przygotowania marynat o pożądanym smaku i aromacie.

Gdy mamy już wszystkie niezbędne składniki, należy wymieszać przyprawy z olejem (dla przełamania smaku marynaty można dodać do niej trochę miodu), następnie posmarować nią przygotowane uprzednio mięso, umieścić w głębokim półmisku, do którego można przelać pozostałą marynatę i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Im dłużej mięso będzie leżało w marynacie, tym większa będzie jego soczystość i bogatszy smak.

Szaszłyk lub pikantne skrzydełka
Choć karkówka i steki to najbardziej popularne dania z rusztu, to nie tylko nimi grill stoi! Równie apetycznymi propozycjami mogą być pikantne skrzydełka lub warzywno-mięsny szaszłyk. Ich przygotowanie jest bardzo proste ? wystarczy pokroić w małe kawałki pieczarki, paprykę, boczek, kawałki piersi kurczaka (lub innego mięsa) oraz plastry cebuli i ponabijać je, na przemian, na długie metalowe szpikulce lub wykałaczki. Tak przygotowane szaszłyki można posypać mieszanką przypraw, np. Przyprawą do szaszłyków GALEO, która nada całości pożądany smak i aromat.

W przypadku pikantnych skrzydełek sprawa jest jeszcze prostsza. Skrzydełka należy opłukać w wodzie i osuszyć, a następnie posmarować oliwą lub olejem i posypać przyprawami: ostrą papryką, solą, pieprzem i czosnkiem lub skorzystać z gotowej mieszanki, np. Kurczaka Ognistego z linii Kurczak Palce Lizać! GALEO



Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat