Zwalczającą wszelką kulinarną nudę z pomocą przychodzi OLE!. Tym razem, w roli głównej inspiracji poleca Pastenę – pastę ze smażonych pieczarek, której spektrum zastosowań, zależy jedynie od granic Twojej wyobraźni!
Pastena OLE! to delikatne pieczarki, wzbogacone aromatem smażonej cebulki, otulone wyjątkową mieszanką przypraw. Sekret jej doskonałości tkwi w odpowiedniej kompozycji wszystkich składników, która sprawia, że pasta ma idealną konsystencję do tego aby można było ją rozsmarować na, świeżym, chrupiącym pieczywie, a także szybko i w prosty sposób połączyć ją z różnymi składnikami dania, w którym będzie tworzyła aromatyczny sos.
Tylko tyle i aż tyle wystarczy, aby spełnić oczekiwania zarówno tych, którzy chcą urozmaicić swoją kuchnię, jak i osób, które szukają niebanalnego smaku, przy zachowaniu najwyższej jakości produktów.
Z Pasteną - pastą ze smażonych pieczarek OLE! możesz zaszaleć w kuchni i dodać ją do wielu, często nieoczywistych potraw. Sprawdzi się idealnie jako farsz do pierogów czy wytrawnych naleśników, jako grzybowy sos do zapiekanek czy dań mięsnych, lub w możliwie najprostszej wersji – od razu po otwarciu słoiczka – jako dodatek do ulubionego pieczywa. Wszystko za sprawą niebanalnego smaku, który idealnie i wzbogaca znane nam już potrawy, a także pozwala na przygotowanie zupełnie nowych, wyjątkowo smakowitych dań.
Jeśli poszukujesz na co dzień w daniach wysokiej jakości składników oraz dużej uniwersalności, która pomoże Ci pobudzić kreatywność w kuchni, to ta pozycja od OLE! z pewnością Ci to zapewni. Pasteny – pasty ze smażonych pieczarek OLE! nie może zabraknąć w żadnej kuchennej spiżarni!
Pastena – pasta ze smażonych pieczarek OLE!
Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!
Składniki:
Piekarnik nastawiamy na 200oC (góra-dół). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Rybę myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy świeżym tymiankiem. Śmietanę łączymy z Pasteną, pieprzem, sokiem z cytryny, kurkumą i podsmażoną cebulką. Rybę wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem, posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy ok. 20 min. Gotową zapiekankę posypujemy posiekaną pietruszką.
Fot. OLE!
Informacja prasowa