Odmień banalne dania

Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE! - przepis kulinarny.
Klasyczne potrawy, których smak znamy już doskonale, mogą po pewnym czasie zwyczajnie się nam znudzić.

Zwalczającą wszelką kulinarną nudę z pomocą przychodzi OLE!. Tym razem, w roli głównej inspiracji poleca Pastenę – pastę ze smażonych pieczarek, której spektrum zastosowań, zależy jedynie od granic Twojej wyobraźni!

Pastena OLE! to delikatne pieczarki, wzbogacone aromatem smażonej cebulki, otulone wyjątkową mieszanką przypraw. Sekret jej doskonałości tkwi w odpowiedniej kompozycji wszystkich składników, która sprawia, że pasta ma idealną konsystencję do tego aby można było ją rozsmarować na, świeżym, chrupiącym pieczywie, a także szybko i w prosty sposób połączyć ją z różnymi składnikami dania, w którym będzie tworzyła aromatyczny sos.

Tylko tyle i aż tyle wystarczy, aby spełnić oczekiwania zarówno tych, którzy chcą urozmaicić swoją kuchnię, jak i osób, które szukają niebanalnego smaku, przy zachowaniu najwyższej jakości produktów.

Z Pasteną - pastą ze smażonych pieczarek OLE! możesz zaszaleć w kuchni i dodać ją do wielu, często nieoczywistych potraw. Sprawdzi się idealnie jako farsz do pierogów czy wytrawnych naleśników, jako grzybowy sos do zapiekanek czy dań mięsnych, lub w możliwie najprostszej wersji – od razu po otwarciu słoiczka – jako dodatek do ulubionego pieczywa. Wszystko za sprawą niebanalnego smaku, który idealnie i wzbogaca znane nam już potrawy, a także pozwala na przygotowanie zupełnie nowych, wyjątkowo smakowitych dań.

Jeśli poszukujesz na co dzień w daniach wysokiej jakości składników oraz dużej uniwersalności, która pomoże Ci pobudzić kreatywność w kuchni, to ta pozycja od OLE! z pewnością Ci to zapewni. Pasteny – pasty ze smażonych pieczarek OLE! nie może zabraknąć w żadnej kuchennej spiżarni!

Pastena – pasta ze smażonych pieczarek OLE!

  • Pojemność: 210 g
  • Cena: ok. 10 zł

Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!

Składniki:

  • 3-4 polędwiczki z dorsza
  • 300 ml śmietanki 30%
  • sok z ½ cytryny
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki Pasteny pasty ze smażonych pieczarek OLE!
  • świeży tymianek
  • szczypta kurkumy
  • sól, pieprz
  • płatki migdałowe
  • łyżka posiekanej pietruszki

Piekarnik nastawiamy na 200oC (góra-dół). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Rybę myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy świeżym tymiankiem. Śmietanę łączymy z Pasteną, pieprzem, sokiem z cytryny, kurkumą i podsmażoną cebulką. Rybę wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem, posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy ok. 20 min. Gotową zapiekankę posypujemy posiekaną pietruszką.

Fot. OLE!
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat