OLITALIA EXTRA VERGINE = najwyższa jakość

Oliwa z oliwek OLITALIA EXTRA VERGINE.
Z wielu rodzajów oliwy z oliwek najlepszą jakość zapewnia oliwa określana mianem EXTRA VERGINE, czyli pochodząca z pierwszego tłoczenia.

Oliwa taka nie podlega termicznemu lub chemicznemu przetwarzaniu, a wytwarzana jest wyłącznie poprzez mechaniczne wyciskanie oliwy. Aby oliwa osiągnęła idealny smak i zachowała wszelkie najlepsze właściwości oliwek, niezwykle ważny jest maksymalnie krótki czas produkcji – oliwki, zebrane prosto z drzewa, powinny być przechowywane maksymalnie dobę, oczywiście w odpowiednich warunkach. Po upływie 24h nadchodzi czas na tłoczenie, a o ostatecznym smaku oliwy decydują kiperzy. 

Tak właśnie powstaje Oliwa z oliwek extra vergine DELIKATNA 1L włoskiej marki Olitalia, dostępna na polskim rynku za sprawą dystrybutora – firmy INDEX-FOOD. Swój łagodniejszy dla podniebienia smak zawdzięcza ona długiemu procesowi wzrostu, jako że z oliwek zebranych później, a więc bardziej dojrzałych, uzyskać można delikatniejszy aromat. Aby oliwa nie utraciła swych wspaniałych właściwości, zanim jej ostatnia kropla zachwyci podniebienie smakoszy, butelkowana jest w ciemnozielonkawe, grube szkło, które chroni oliwę przed niepożądanym światłem słonecznym. Dzięki temu Oliwa z oliwek Extra Vergine DELIKATNA, bez względu na czas przechowywania, nie tylko doskonale wzbogaca smak sałatek, świeżych warzyw oraz dań kuchni włoskiej, lecz zachowuje cenne witaminy i przeciwutleniacze. Delikatna i harmonijna oliwa Olitalia, w swym praktycznym, litrowym opakowaniu, idealna sprawdza się również podczas przygotowywania ulubionych dressingów, marynat i sosów.

Pojemność: 1 l, Cena:  ok. 30 zł




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat