Ostry jak TABASCO®...

Ostre przyprawy Tabasco.
Która legenda Stanów Zjednoczonych zamknięta jest w małej, stylowej butelce i nadaje smaku życiu ludzi na całym świecie?

Mowa o jedynym w swoim rodzaju sosie TABASCO® przyrządzanym na bazie najostrzejszych papryczek Tabasco (odmiana chilli). Ta uniwersalna przyprawa sprawia, że nawet najprostsza kanapka z żółtym serem staje się niezwykłą przygodą i dostarcza niezapomnianych wrażeń smakowych. Odważ się i przejdź na ostrą stronę życia razem z sosami TABASCO®!

Stany Zjednoczone to kolebka współczesnych smaków i potraw, które nieprzerwanie zyskują na popularności. Świat pędzi, a jego mieszkańcy poszukują coraz to nowych, ekscytujących wrażeń, w tym także smakowych. Nic nie dostarczy ich tak skutecznie, jak rodzina ostrych sosów TABASCO®, które są idealnym uzupełnieniem większości potraw i nawet najprostszym z nich nadają  wyjątkowego smaku.

Sosy TABASCO® powstają na bazie niezwykle ostrej papryki tabasco, jednej z odmian papryki chilli. Sama nazwa pochodzi od nazwy stanu w Meksyku i oznacza „kraj o gorącej i wilgotnej ziemi“. W połowie XIX wieku, rodzina  McIlhenny Co. zastrzegła tę nazwę dla produkowanego przez nich, wyjątkowo ostrego sosu, powstającego na bazie ostrych papryk tabasco i wyłącznie z naturalnych składników. Zgodnie z recepturą, opracowaną przez Edmunda McIlhenny'ego w 1868 roku, dojrzałe papryczki miażdżone są z solą, następnie dojrzewają w dębowych beczkach przez 3 lata, po czym są mieszane z octem winnym. Wszystko po to, aby dostarczyć klientom produkt o wyjątkowym smaku i uniwersalnym zastosowaniu.

Sosy TABASCO® używane są do marynowania mięs, przyprawiania potraw z grilla oraz uzupełniania smaku potraw warzywnych, ze szczególnym uwzględnieniem tych bazujących na roślinach strączkowych. Męskiej części smakoszy ostrych jak brzytwa smaków, TABASCO® może być znane jako przyprawa podkreślająca smak popularnego drinka „Krwawa Mary“ lub shota „Wściekły pies“.

W tej najostrzejszej rodzinie sosów znajdziemy uniwersalny sos TABASCO® Original, zielony sos TABASCO® Green Jalapeño, lżejszy w smaku, sos TABASCO® Chipotle Pepper, TABASCO® Garlic Pepper uzupełniony o delikatną nutę czosnku i sos TABASCO® Habanero, którego smak zabierze nas na gorącą Jamaikę.

TABASCO® Original – oryginalny sos z czerwonej papryki – na rynku od 140 lat. Powstaje z trzech naturalnych składników: papryki Tabasco (odmiana chili), octu i soli. Idealny do pizzy, drinków, zup, makaronów, owoców morza oraz jajek.

TABASCO® Green Jalapeño – sos z zielonej papryki jalapeno – najłagodniejsze z rodziny, stanowi doskonałe rozwiązanie dla smakoszy ostrych potraw w nieco złagodzonej wersji. Jego podstawowym składnikiem są papryczki Jalapeno.
Idealny do zup, warzyw, sałatek i owoców morza.

TABASCO® Habanero – sos w jamajskim stylu – piekielnie ostry zawodnik, o delikatnie owocowej nucie. Najostrzejszy w całej rodzinie TABASCO® powstaje z połączenia papryki Habanero i egzotycznych owoców. Idealny do mięs, potraw grillowanych i pizzy.

Fot. TABASCO®
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat