Owoce w cieście naleśnikowym

Przepis na diamantowe owoce w cieście naleśnikowym.
Jesień to niezwykle bogata i kolorowa pora roku, która kryje w sobie moc kulinarnych możliwości.

Skarby sezonu, czyli jesienne owoce kuszą swoim dojrzałym smakiem, a przygotowane z nimi desery smakują naprawdę wyjątkowo. Jabłka i gruszki w cieście naleśnikowym, ze słodkimi akcentami Diamant, to propozycja na niebanalny deser, który warto skosztować już dziś!

Rumiane w słońcu jabłka i złociste gruszki to pełne smaku owoce, z których możemy teraz korzystać do woli. Zanurzone w mięciutkim cieście naleśnikowym, sprawdzą się jako oryginalna przekąska, deser czy słodki podwieczorek. Szybkie w przygotowaniu, zachwycają prostotą smaku, która nigdy się znudzi. Fantazyjnym elementem tego deseru będzie wyjątkowy, słodki akcent w postaci naturalnego Cukru Trzcinowego Dry Demerara Diamant oraz aksamitnego Syropu Trzcinowego Diamant. Ich karmelowo-miodowe nuty podkreślą jesienny smak dania i będą doskonale komponować się z sezonowymi owocami. Produkty marki Diamant stworzone zostały z najwyższej jakości naturalnych składników i nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, dlatego taką przekąską będą mogli cieszyć się zarówno starsi, jak i młodsi domownicy, którzy z pewnością chętnie pomogą w przygotowaniu słodkiego co nieco.

Diamantowe owoce w cieście naleśnikowym

Ciasto naleśnikowe:

  • 200 g mleka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki cukru Dry Demerara Diamant
  • 200 g mąki
  • Szczypta soli
  • Szczypta proszku do pieczenia


Dodatki:

  • Jabłka i gruszki
  • Syrop Trzcinowy Złocisty Diamant
  • Olej do smażenia


Sposób przygotowania:
Składniki ciasta zmiksować i odstawić na 15 minut. Owoce umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w cząstki. Można obrać owoce ze skórki, ale nie jest to konieczne. Owoce obtaczać w cieście i kłaść na dobrze rozgrzany olej, smażyć na rumiano ze wszystkich stron, wyjmować na papierowy ręcznik. Podawać z Syropem Trzcinowym Diamant.

Fot. Diamant
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat