Owsiane crumble z owocami

Przepis kulinarny marki Ocelio
Deser może być zdrowy. Wypróbujecie ten przepis.

Owsiane crumble z owocami

Składniki:

  • 1 opakowanie owsianego musli (np. marki Ocelio)
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • drobne owoce świeże lub mrożone takie jak: jagody, maliny, truskawki, wiśnie, porzeczki

Metoda:

  1. Musli wymieszać z masłem i 3 łyżkami miodu.
  2. Owoce wymieszać z pozostałym miodem i sokiem z cytryny.
  3. Całość umieścić w żaroodpornym naczyniu i przykryć mieszanką musli.
  4. Crumble zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 20 - 30 minut

Fot. Ocelio
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat