Perfekcyjny smak z przejrzystym składem

Musztarda Dijon od Roleski bez dodatku cukru.
W burgundzkim mieście Dijon powstał jeden z najpopularniejszych kulinarnych dodatków - musztarda diżońska. Jej wyjątkowy smak i aksamitna konsystencja doceniane są przez smakoszy z całego świata.

Firma Roleski wprowadziła do swojej oferty Musztardę Dijon bez dodatku cukru, dzięki której możemy cieszyć się jej perfekcyjnym smakiem opartym na krótkim składzie.

Musztarda Dijon zawdzięcza swój sukces recepturze, która została stworzona i opatentowana we francuskim mieście o tej samej nazwie. Jest to rodzaj żółtej i pikantnej musztardy, która produkowana jest głównie z brązowej gorczycy. W 1937 roku przepis na musztardę diżońską został ściśle uregulowany francuskim prawem.

Bez zbędnych dodatków
Firma Roleski stworzyła Musztardę Dijon zgodnie z tradycyjną francuską recepturą, której historia sięga aż XIV wieku. Jej gładka konsystencja oraz ostry smak z delikatnie wyczuwalną słoną nutą zapewniają wyjątkowe doznania kulinarne.

Musztarda Dijon bez dodatku cukru od Roleski to rozwiązanie, które sprawdzi się w kuchni osób, które muszą ograniczyć lub zrezygnować z obecności cukru w swojej codziennej diecie. Dzięki przejrzystemu składowi musztardy Roleski również diabetycy mogą cieszyć się jej wyjątkowym smakiem. Nie zawiera ona w swoim składzie także kwasu cytrynowego, pirosiarczynu ani substancji konserwujących. Jest to również produkt bezglutenowy, który z powodzeniem znajdzie miejsce w każdej kuchni.

Nr 1 w kuchni
Musztarda Dijon stanowi niezastąpiony dodatek kuchni francuskiej, który idealnie wpisze się także w polskie smaki. Francuzi wykorzystują ją najczęściej do dań z wieprzowiny oraz do stworzenia wyjątkowego sosu vinegret. Ostry smak Musztardy Dijon bez dodatku cukru od Roleski sprawia, że świetnie sprawdza się w towarzystwie pieczonego mięsa, sałatek, ryb, a także zapiekanek ziemniaczanych.

Produkt firmy Roleski może zagrać pierwsze skrzypce w wielu ciekawych przepisach. Musztardę Dijon warto wykorzystać jako dodatek do pieczonego boczku, tradycyjnych kotletów mielonych oraz białych kiełbasek zapiekanych z kapustą. Jednak wyjątkowa musztarda diżońska może podkręcić smak wielu innych, zaskakujących receptur. Nada ona ostrości paście z wędzonej makreli, sałatce z kalarepy, jak również przyda się do przyrządzenia domowej produkcji ogórków kiszonych. Natomiast jej oryginalny i ponadczasowy smak najlepiej uwydatnią potrawy, w których musztarda będzie na pierwszym miejscu, na przykład kanapki z wędliną czy kiełbaski.

Musztarda Dijon bez dodatku cukru od Roleski to rozwiązanie proste w składzie i wyjątkowe w smaku. Produkt został stworzony bez dodatku zbędnych składników, dzięki czemu oryginalna francuska receptura może zdobyć serca i żołądki smakoszy pikantnych dodatków.

  • Musztarda Dijon bez dodatku cukru Roleski – cena 2,80 zł

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat