Placek after eight

Przepis na placek after eight.
Przepis na pyszny placek after eight.

Składniki:

  • 100 g. czekoladek miętowych,
  • 175 g miękkiego masła,
  • 150 g. cukru,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 4 jajka,
  • 275 g. mąki pszennej,
  • 20 g. kakao w proszku,
  • 1 torebka budyniu czekoladowego,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 3 łyżki mleka.


Czekoladki posiekać na małe kawałki, masło utrzeć na puszystą masę, zmiksować dalej dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy aż powstanie związana masa. Masę maślaną miksować dodając kolejno jajka. Mąkę z kakao i budyniem w proszku oraz proszkiem do pieczenia, razem z mlekiem dodać w dwóch porcjach maślano - jajecznej i zmiksować na średnich obrotach miksera. Ciasto wymieszać z posiekanymi czekoladkami. Napełnić ciastem przygotowaną formę i wstawić do piekarnika, piec 60 minut w temp. 180 * C.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat