Jeśli wciąż nie możecie się zdecydować, najlepszym rozwiązaniem będzie połączenie tych przysmaków w jeden pyszny seromak. Kruchy spód, wypełniony aromatycznymi bakaliami mak oraz wierzch z kremowego, lekko wilgotnego sernika na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony sprawią, że każdy kęs zachwyci bogactwem tradycyjnych świątecznych smaków .
Składniki:
Ciasto:
Masa makowa:
Masa serowa:
Przygotowanie:
Prostokątną formę o wymiarach 22 x 27 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj mikserem, wyłóż do formy i lekko ugnieć dłonią. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w 180 st. C. Przygotuj masę makową. Jaja ubij z cukrem na puch. Dodaj mak z puszki i kaszę manną oraz ulubione bakalie. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj twarożek, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na podpieczony kruchy spód wyłóż masę makową. Na masę makową wyłóż łyżką masę serową. Ciasto wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz aż się lekko zarumieni (60-80 minut). Upieczone ciasto odstaw do wystygnięcia.
Smacznego!
Fot. Mój Ulubiony
Informacja prasowa