Przepyszne desery na bazie lodów

Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska polecają się na jesienno-zimowe wieczory.
Kto powiedział, że lody można jeść tylko latem?!

Z lodami Jeżyki, Grześki i Śliwka Nałęczowska sezon trwa cały rok! Kultowe słodycze w zmrożonych odsłonach pozwalają na samodzielne wyczarowanie efektowych deserów, które idealnie sprawdzą się podczas długich jesienno-zimowych wieczorów.

Lody Śliwka Nałęczowska
Kremowe lody śliwkowe ze śliwkami kandyzowanymi i kawałkami czekolady z sosem ze śliwek kandyzowanych to pokusa dla amatorów wyrafinowanej słodyczy. Zmrożona wersja oryginalnych pralin Śliwka Nałęczowska obłędnie smakuje solo, jak również z dodatkami. Aby stworzyć wyśmienity deser, wystarczą sos waniliowy, dwie gałki lodów familijnych Śliwka Nałęczowska, polewa czekoladowa oraz pokrojone w drobną kostkę waniliowe wafelki.

Lody Jeżyki
Ciasteczkowe lody Jeżyki z sosem karmelowym w towarzystwie orzechów laskowych, chrupek ryżowych i kawałków mlecznej czekolady Goplana to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Będą jeszcze bardziej najeżone, gdy połączy się je ze słonym karmelem i ryżem preparowanym. W garnku z grubym dnem należy roztopić masło, dodać cukier, wymieszać i gotować przez kilka minut do uzyskania bursztynowego koloru. Do karmelu pozostaje dodać słodką śmietankę, sól himalajską i ryż preparowany. Rodzinne lody Jeżyki polać przestudzonym sosem karmelowym, ozdobić orzechami… i… nic więcej nie potrzeba do szczęścia!

Lody Grześki
Kakaowe lody Grześki to zmrożony deser na bazie prawdziwej śmietanki z czekoladą i kawałkami chrupiących wafelków. Wielbicielom Grześków i fanom mocno czekoladowych smaków przypadnie do gustu deser z dodatkiem musu na bazie czekolady gorzkiej. Czekoladę trzeba rozpuścić w kąpieli wodnej, słodką śmietankę ubić na sztywno, następnie przestudzoną czekoladę i ubitą śmietanę połączyć z jogurtem naturalnym. Mus należy przełożyć do pucharka, poczekać aż stężeje i dodać lody familijne Grześki. Całość można udekorować bitą śmietaną, startą czekoladą lub dowolnymi owocami.

Mrożone desery stanowią doskonałą alternatywę dla ciast. W domowych warunkach można przygotować ich niezliczone wariacje, które przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i starszym amatorom lodowych przysmaków. Warto spróbować swoich sił w tworzeniu własnych kompozycji smakowych. Satysfakcja gwarantowana ze sprawienia przyjemności sobie i najbliższym.

Fot. Colian
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat