Uwodzą nasze zmysły, dopieszczają kubki smakowe. Uważane za dodatek, często są istotą smaku naszych potraw, ich kwintesencją. Przyprawy! Z ich pomocą możemy odmienić losy danej potrawy lub wielokrotnie stwarzać z tych samych składników zupełnie nowe dania. Taką rolę odegrają w naszych kuchniach nowe przyprawy jednorodne Knorr!
Gwarancja kraju pochodzenia
Monoprzyprawy Knorr to bogactwo smaku i aromatu, których gwarancją jest miejsce ich pochodzenia. Ma ono bowiem niebagatelne znaczenie! Rośliny uprawiane w optymalnych dla siebie warunkach – dogodnym klimacie i na odpowiednich glebach – odwdzięczają się pełnią smaku oraz intensywnym zapachem. O miejscu pochodzenia przypraw Knorr wyraźnie informuje opakowanie oraz umieszczony na nim stempel „Gwarancja kraju pochodzenia”. A na odwrocie opakowania znajdują się przepisy na dania inspirowane kuchnią kraju lub regionu, z którego pochodzą przyprawy.
Pieprze, papryki, zioła i korzeniowe
Nowe przyprawy jednorodne Knorr to 20 wariantów produktów, które wzbogacą smak dań – zarówno tych nawiązujących do kuchni świata, jak i tradycyjnych, rodzimych specjałów. W nowej linii znajdują się:
1. pieprze/owoce/nasiona:
• Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr
• Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
• Kmin rzymski z Indii Knorr
• Goździki z Indonezji Knorr
• Gorczyca z Kanady Knorr
• Kminek z Polski Knorr
• Ziele angielskie z Meksyku Knorr
2. zioła:
• Majeranek z Krajów Śródziemnomorskich Knorr
• Oregano z Turcji Knorr
• Tymianek z Polski Knorr
• Rozmaryn z Maroko Knorr
• Liść laurowy z Turcji Knorr
3. papryki:
• Papryka słodka z Hiszpanii Knorr
• Papryka ostra z Hiszpanii Knorr
• Chilli z Indii Knorr
4. korzeniowe:
• Cebula z USA Knorr
• Imbir z Nigerii Knorr
• Kurkuma z Indii Knorr
• Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr
• Cynamon z Wietnamu Knorr
ip
fot. Knorr