Marka Pudliszki, specjalista od rodzinnych smaków, przeprowadziła wśród mam badanie, którego wyniki jednoznacznie wskazują, co na obiad lubią zjeść nasze pociechy. Aż 87% dzieci w wieku od 3 do 14 lat przepada właśnie za pomidorówką!
Badanie potwierdziło w zasadzie to, co niejedna mama zauważyła na podstawie entuzjazmu swoich pociech, gdy na stole pojawiała się pomidorowa. Aromatyczna i pachnąca pomidorami idealnie wpasowuje się w gust najmłodszych. Lubią ją także dorośli, a efekt jest taki, że gości na stołach częściej niż rosół . Pudliszki doskonale wiedzą jak przygotować taką mmm pyszną zupę, która błyskawicznie zbierze wszystkich przy stole. Pomidorówka na bazie koncentratu Pudliszek ma wyjątkowy składnik – dodatek domowego ciepła. Dlatego nazywamy ją… Pudliszkową.
Jej smakowitość Pudliszkowa
Z ryżem albo makaronem, zabielana śmietaną lub z dodatkiem mąki - to najpopularniejsze wersje spotykane w polskich domach. Jest jeszcze całe mnóstwo przepisów mniej tradycyjnych. Niezależnie od upodobań i sposobów przygotowania, najlepsze zupy mają intensywny pomidorowy smak, którego tajemnica tkwi w dobrej bazie, czyli koncentracie. Tego zdania jest też większość gotujących pomidorową - aż 98% używa koncentratu do jej przygotowania. Najchętniej wybierany jest koncentrat Pudliszek. Marka od lat towarzyszy nam podczas wspólnych domowych obiadów i wspiera kulinarne sukcesy, oferując produkty najwyższej jakości. Wieloletnie doświadczenie, wiedza i szacunek do natury pomidorów sprawiają, że Pudliszki są prawdziwym pomidorowym ekspertem. Pudliszkowe koncentraty doprawione nutą domowego ciepła to esencja pomidorowego smaku i aromatu, do której nie dodawane są żadne konserwanty. Taka podstawa gwarantuje, że nikt nie pozostanie obojętny wobec parującego talerza najlepszej ze wszystkich pomidorowych - Pudliszkowej!
Co dzień inaczej, zawsze pomidorowo
Skoro maluchy tak za nią przepadają, a i trochę starsi też mają do niej sentyment, to czemu nie jeść jej codziennie? Bo mogłaby się znudzić? Bez obaw, pomidorowa to najprawdopodobniej najbardziej znana zupa na świecie, a jej wersji jest chyba tyle, ile ludzi ją gotujących. Także w Polsce coraz częściej powstają wersje z jogurtem, ze startą mozarellą, przyprawiane bazylią czy wegetariańskie z dodatkiem suszonych pomidorów, zmiksowanej marchewki, a nawet pesto. Rodzina koncentratów Pudliszki składa się z 5 wariantów smakowych: tradycyjnego, z bazylią, ziołami, czosnkiem oraz cebulą. Taka gama pozwala na bezpieczne, bo zawsze zakończone sukcesem, eksperymenty w kuchni. Pudliszkowa w różnych wcieleniach może gościć na Waszych stołach niemal każdego dnia.
Zachęcamy do wprowadzenia Pudliszkowej w różnych wydaniach do obiadowego menu. Na dobry początek przedstawiamy przepis na Pudliszkową w wersji toskańskiej autorstwa szefa kuchni Marcina Budynka. Pomysły Marcina oraz naszych fanów na różne wcielenia Pudliszkowej prezentujemy na fan page'u Mmm pycha. Zapraszamy!