Wykwintne przyjęcie w gronie znajomych, romantyczna kolacja z drugą połówką czy ciekawy rodzinny obiad. Dopełnij te wyjątkowe MOMENTY niebanalnym smakiem oliwek krojonych zielonych OLE! Otwórz się na radość i smak CHWIL.
Wybierz wspaniałą podróż z OLE! Zaczaruj swoje dania i przenieś się w niezwykłe rejony strefy śródziemnomorskiej. Oliwki zielone OLE! to idealna propozycja dla miłośników dań z nutką kreatywności, koloru, wybornego smaku i nietuzinkowego charakteru. To zapach zielonych wzgórz i blask słońca wznoszącego się nad morskimi falami – wprowadź ten niesamowity klimat do swojej kuchni.
Ale Pasta! Ale Smak!
Oliwki OLE! idealnie pasują do szybkich dań z makaronu, orzeźwiających sałatek warzywnych, jako dodatek do kanapek lub niebanalna przekąska podczas spotkaniach z przyjaciółmi. Sprawdzą się równie doskonale jako partner serów, owoców morza czy mięs.
Krojone czyli GOTOWE do użycia zaraz po otwarciu
Otwórz poręczny słoik i delektuj się pokojonymi równo oliwkami! Intensywny, bogaty i wyraźny smak… to on nada Twoim potrawom wyszukanej i wykwintnej nuty. To jest to czego potrzebujesz. Z OLE! poczujesz się jak prawdziwy kreator kulinarnej sztuki w swoim własnym domu. Mnogość zastosowań i sposobów podania sprawia, że możliwości wykorzystania oliwek nie ma końca – ogranicza Cię jedynie Twoja wyobraźnia. Jeśli szukasz dodatku, który na nowo rozpali Twoją kreatywność i zagości na stałe w Twojej kuchni, propozycja od OLE! jest niezastąpiona.
Oliwki krojone zielone OLE!
Pulpeciki w sosie pomidorowym z oliwkami OLE!
Składniki:
Pulpeciki:
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Na lekko rozgrzanej oliwie (uważamy, aby jej nie spalić) wrzucamy posiekany czosnek oraz posiekaną cebulę. Smażymy do zarumienienia, dodajemy pomidory pokrojone w kostkę (jeśli chcemy aby sos był bardzo gęsty wcześniej usuwamy płynny środek z pestkami pomidorów). Przyprawiamy. Smażymy ok. godziny – sos powinien się zredukować i stać się gęsty. Na koniec dodajemy sos, śmietanę, oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Składniki na mięso dokładnie łączymy. Wyrabiamy małe kulki (najlepiej to robić wilgotnymi rękami, aby masa nie kleiła się do dłoni).Smażymy na złoty kolor. Pulpeciki podajemy według uznania – z samym sosem, z dodatkiem makaronu, ryżu/kaszy lub pieczywa.
Fot. OLE!
Informacja prasowa