Pyszne i lekkie potrawy w kilka minut

Ryba a ‘la po grecku w sosie słodko-kwaśnym ŁOWICZ - przepis kulinarny.
Dzień w kuchni – gotowanie z sosami Łowicz

Wieczorne spotkanie ze znajomymi w naszym domu, oznacza przede wszystkim czas spędzony na kulinarnych eksperymentach. Unoszące się w powietrzu zapachy warzyw i świeżych ziół, rozgardiasz, stos garnków na kuchence, z których czasem wyleje się woda, to esencja prawdziwego gotowania i momenty, które każdy z nas kocha najbardziej. Gotowanie to przeważnie wszechobecny, ale przyjemny kulinarny chaos, który na pewno pomagają nam opanować dodatki do naszych potraw, takie jak sos Łowicz – pasujący do większości dań, pyszny, a jednocześnie z dobrym składem. Dzięki sosom Łowicz spod naszych rąk wychodzą przepyszne dania, a my mamy więcej czasu dla siebie, a podczas kolacji dla zaproszonych gości.

Jakie potrawy zaserwować gościom?
Lato sprzyja lekkim, sezonowym potrawom, dla którym idealną bazą będą sosy Łowicz – zapewnią różnorodność na stole, a każdy z gości znajdzie coś dla siebie. Dla fanów dań rybnych warto natomiast przygotować rybę a’la po grecku, z dodatkiem sosu słodko-kwaśnego, którego subtelna słodycz uzupełniona o lekko kwaśny smak podbije łagodny smak ryby i nada daniu wyrazistości.

Ryba a ‘la po grecku w sosie słodko-kwaśnym ŁOWICZ

Składniki:

  • 1 opakowanie sosu słodko-kwaśnego Łowicz
  • 500 g fileta z dorsza
  • 1 szklanka zielonej soczewicy
  • 1 pęczek natki pietruszki

Przygotowanie:
Rybę ułóż w naczyniu do zapiekania. Polej sosem słodko-kwaśnym Łowicz. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180. W czasie gdy ryba będzie w piekarniku, ugotuj soczewicę, tak aby była sypka (gotuj przez ok. 25 minut). Sól dodaj pod koniec gotowania. Gotową potrawę z ryby posyp posiekaną natką.

Sosy Łowicz to nie tylko idealne uzupełnienie każdego dania, ale przede wszystkim odpowiednio skomponowane składniki najwyższej jakości. Ich bazę stanowią starannie wyselekcjonowane warzywa, zioła i naturalne przyprawy. Co istotne, w składzie nie znajdziemy konserwantów, co gwarantuje smak i świeżość każdego sosu.

Czas na ucztę!
Powszechnie wiadomo, że „jemy oczami”, a więc od stworzenia smacznych potraw dzieli nas jeszcze jeden krok. Podczas spotkania ze znajomymi powinniśmy również zadbać o adekwatną oprawę wieczoru. Eleganckie, odpowiednio dobrane talerze podkreślą wizualne walory przygotowanych wcześniej dań. Dodatkowo, sentymentalnego klimatu dodadzą lampki, bezzapachowe świeczki w słoiczkach oraz modne w tym sezonie rozety, rozwieszone nad stołem. Lekkie i smaczne dania, pasująca do nich zastawa i dodatki sprawią, że czas spędzony w gronie przyjaciół będzie dla nich i dla nas prawdziwą przyjemnością.

Fot. ŁOWICZ
Informacja




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat