Rogaliki w nowej odsłonie

Rogaliki z szynką i serem - przepis kulinarny.
Powiedzmy sobie szczerze - zwykle mówiąc o rogalikach, muffinach czy tartach mamy na myśli te z czekoladą, owocami i bitą śmietaną.

Jeśli szukasz alternatywy dla klasycznych smakołyków ze słodkim nadzieniem, koniecznie wybierz te w wersji wytrawnej. Poniżej przedstawiamy przepisy, które udowadniają, że wypieki te pyszne są również na słono. Smacznego!

Rogaliki z szynką i serem

Składniki:

  • Szynka z beczki Masarnia u Józefa – JBB Bałdyga
  • Ciasto francuskie
  • Czerwone pesto
  • Ser żółty
  • Rozmącone jajko
  • Sezam do posypania

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie dzielimy w równe trójkąty. Nakładamy niewielką ilość czerwonego pesto, szynki i sera i zawijamy, tworząc rogaliki. Rogaliki smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem i zapiekamy w nagrzanym do temp. 190 stopni Celsjusza piekarniku przez około 30 minut.

  • Czas przygotowania: 45 minut
  • Poziom trudności: średni.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat