Pachnący, kuszący, słodki, o niepowtarzalnym smaku. Jak przygotować wyśmienity grzaniec?
Czerwone wino lub jasne piwo oraz koniecznie zestaw aromatycznych przypraw. Podgrzać, dodać, wymieszać. Nic prostszego. A jednak nie zawsze grzaniec smakuje tak, jak powinien. Sekretem udanego grzańca są przyprawy; to one decydują o jego charakterystycznym, korzennym zapachu, lekko piekącym smaku oraz właściwościach rozgrzewających. Warto więc sięgnąć po sprawdzoną mieszankę - Przyprawę do Grzańca Kamis.
W grzańcu obowiązkowo muszą znaleźć się goździki, nie może zabraknąć cynamonu, powinien być miód lub cukier, wanilia, czasami gałka muszkatołowa a nawet imbir, anyż i kardamon. Przyprawa do Grzańca Kamis jest doskonale skomponowaną mieszanką egzotycznych przypraw korzennych pozwalającą na uzyskanie wyśmienitego grzanego piwa lub wina. Specjalnie dobrane składniki: goździki i cynamon, imbir, kardamon i anyż nadają grzańcowi unikalny aromat i słodkawą nutę. Do przyrządzenia doskonałego grzańca, na bazie tradycyjnych przypraw Kamis, należy użyć swojego ulubionego piwa jasnego (lekkiego, pełnego bądź mocnego) lub czerwonego wina (półsłodkiego lub półwytrawnego). Zawartość opakowania pozwala na przyrządzenie 0,5 l rozgrzewającego napoju. Rekomendowana cena - 1,20 zł.