Rozsmakuj się w Vegecie!

Nowe oblicze Vegety.
Dziesięć nowych smaków Vegety to co najmniej dziesięć nowych możliwości na pyszny obiad.

Goszcząca od lat na polskich stołach Podravka, producent Vegety, wychodzi na przeciw zróżnicowanym potrzebom odbiorców, po raz kolejny poszerzając swoją ofertę. Wraz z nadejściem złotej jesieni, Vegeta zaskakuje nowymi odsłonami, które inspirują do kulinarnych wypraw. Poszerzona zostaje także gama produktów Vegeta Natur, otwierając przed konsumentami nowy wymiar znanych i lubianych potraw. Najnowszą ofertę uzupełniają nowe formaty opakowań znanej i lubianej Vegety Natur.

Vegeta z Koperkiem to propozycja dla miłośników aromatycznej koperkowej natury. Będzie uniwersalnym dodatkiem do tych potraw kuchni polskiej, do których chętnie dodajemy posiekany koperek – do zup, sałatek, ziemniaków oraz kanapek. Niezastąpiona podczas przygotowywania nie tylko tradycyjnych dań. Jako przyprawa świetnie sprawdzi się także do uzupełnienia smaku placków ziemniaczanych, sosów, kurczaka, ryb i dressingów.

Dla miłośników mocnych i wyrazistych przypraw Vegeta przygotowała specjalną odsłonę. Pikantne potrawy charakteryzują się intensywnym smakiem, o którym w przeważającej mierze decydują właśnie przyprawy. Unikalne połączenie Vegety i papryczki chilli dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych, zadba o apetyczny i intensywny aromat oraz czerwono – rumiany kolor potraw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, gulaszu, sosów oraz dań kuchni meksykańskiej.

Vegeta Azjatycka to inspiracja do kulinarnej podróży smakami Dalekiego Wschodu od Indii po Japonię. Kluczowym elementem tej kuchni są właśnie przyprawy. Do najbardziej popularnych dań kuchni azjatyckiej należą między innymi kurczak w sosie słodko-kwaśnym, sajgonki czy  kurczak curry. Ponieważ dania pochodzące ze Wschodu są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, nie dziwi ich rosnąca popularność. Co więcej przygotowanie potraw nie zajmuje zbyt wiele czasu, przepisy są proste, a składniki łatwo dostępne.

Vegeta zadbała także o smakoszy kuchni śródziemnomorskiej przygotowując unikalną mieszankę przypraw. Będzie ona świetną okazją do rozsmakowania się chociażby w bogactwie makaronów, czy dań z wykorzystaniem soczystych pomidorów. Na polskich stołach coraz częściej goszczą produkty o śródziemnomorskim pochodzeniu – ser feta, oliwki, makarony i przetwory pomidorowe. Uwielbiamy je nie tylko ze względu na pyszny smak, ale także prostotę przygotowania i uniwersalny charakter – makaron z dodatkiem pomidorów jest świetnym pomysłem zarówno na szybki obiad, jak i wykwintną kolację.

Pieczony kurczak to klasyka kuchni polskiej, a także świetny i sprawdzony pomysł na rodzinny obiad. Dawniej - w kuchni dworskiej - kurczaki były wytwornym daniem oraz podstawą wyszukanych przepisów. Do dziś są niezwykle popularne z uwagi na wyjątkowy smak, szybkość przygotowania, a także uniwersalność. Vegeta o smaku kurczaka zawiera w sobie esencję domowego smaku, świetnie nadaje się do nacierania mięsa przed pieczeniem lub duszeniem, stanowi także dobry dodatek do sosów, risotto, warzyw, ziemniaków czy zup.

Vegeta Natur zaprasza do odkrycia na nowo mięsnej zapiekanki. Jest to pomysł na kreatywne wykorzystanie mielonego mięsa i odświeżenie oblicza naszej kuchni.  Za co lubimy mięsną zapiekankę? Na pewno za pyszny smak, prostotę i szybkość wykonania oraz nieskończoną ilość inspiracji – możemy puścić wodze wyobraźni i stworzyć swoją autorską wersję tego popularnego dania. Polecana przez Vegetę wersja z ziemniakami i warzywami to jedynie jedna z nich.

Kolejna nowość w ofercie Vegety Natur to przyprawa do duszonego mięsa. Na odwrocie opakowania znajdziemy szybki i prosty pomysł na przygotowanie pysznych polędwiczek w 30 minut. Przyprawę możemy jednak dodawać także do innych rodzajów mięs, ciesząc się wyrazistym smakiem ulubionych potraw.

Sekretem udanego dania z wołowiny jest przygotowanie odpowiedniej marynaty, w której mięso musi poleżeć przynajmniej godzinę. Często zastanawiamy się co dodać do marynaty, by mięso było idealnie przyprawione. Propozycja Vegety jest rozwiązaniem tego problemu. Od teraz wystarczy połączyć przyprawę do soczystej wołowiny na przykład z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i liśćmi mięty. Dalszą część przepisu na wołowinę z nadzieniem serowym i smażonymi jarzynami znajdziemy na odwrocie opakowania.

Wydawać by się mogło, że miodowe żeberka są skomplikowanym daniem. Vegeta Natur do miodowych żeberek udowadnia, że nie - sekret tkwi w przygotowaniu marynaty. Na odwrocie opakowania znajdziemy prosty i unikalny przepis na jej przygotowanie. Dzięki temu przyrządzenie przepysznych żeberek przestanie być tajemnicą.

Spaghetti Bolognese jest znanym i lubianym pomysłem na obiad. By jeszcze bardziej ułatwić i przyśpieszyć jego przygotowanie Vegeta Natur wychodzi z propozycją mieszanki stanowiącej połączenie wszystkich najważniejszych przypraw, które powinny się w nim znaleźć, między innymi bazylii, czosnku i oregano. Tylko z Vegetą możemy mieć pewność, że o niczym nie zapomnimy, a nasze danie będzie idealnie doprawione – z Vegetą smakuje lepiej!

Nowa oferta to nie tylko nowe smaki. Podravka, z myślą o fanach naturalnego żywienia przygotowała Vegetę Natur w nowych, stabilnych opakowaniach ze struną (75 g i 300 g). Przyprawa ta pojawiła się również w wersji dla rynku HoReCa – w wygodnym, 3 kg kubełku.

Fot. Podravka
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat