Sałatka z mango i krewetkami
Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Sałatka z mango i krewetkami
- Ilość porcji: 1
- Czas: 20 minut
- Poziom ostrości: 2
Składniki:
- 1 łyżka pokrojonego Młodego imbiru do sushi różowego House of Asia
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- 4 pomidorki cherry
- 2 łodygi selera naciowego pokrojone w zapałki
- 1 sałata rzymska baby
- 6 oczyszczonych krewetek 16/20
- 1 łyżka pokrojonej kolendry
- 5 g mielonych orzeszków ziemnych
- 1/2 średnio dojrzałe mango pokrojone w grubsze zapałki
Sos:
- 2 łyżki Pulpy mango Alphonso QF Quality Food
- 1 łyżeczka Musztardy dijon Maille
- 2 łyżki soku z Młodego imbiru do sushi różowego House of Asia
- 1 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Przygotuj sos: wymieszaj dokładnie wszystkie jego składniki.
- Krewetki zblanszuj we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie zahartuj w wodzie z lodem.
- W dużej misce wymieszaj mango, cebulę, seler naciowy, pomidorki, imbir marynowany oraz kolendrę, następnie dodaj orzeszki i delikatnie wymieszaj całość z krewetkami i sosem. Gotową sałatkę ułóż na liściach sałaty.
Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa