Sałatka z mango i krewetkami

Andrzejki w stylu…azjatyckim! Przepis kulinarny.
Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Sałatka z mango i krewetkami

  • Ilość porcji: 1
  • Czas: 20 minut
  • Poziom ostrości: 2

Składniki:

  • 1 łyżka pokrojonego Młodego imbiru do sushi różowego House of Asia
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 4 pomidorki cherry
  • 2 łodygi selera naciowego pokrojone w zapałki
  • 1 sałata rzymska baby
  • 6 oczyszczonych krewetek 16/20
  • 1 łyżka pokrojonej kolendry
  • 5 g mielonych orzeszków ziemnych
  • 1/2 średnio dojrzałe mango pokrojone w grubsze zapałki

Sos:

  • 2 łyżki Pulpy mango Alphonso QF Quality Food
  • 1 łyżeczka Musztardy dijon Maille
  • 2 łyżki soku z Młodego imbiru do sushi różowego House of Asia
  • 1 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj sos: wymieszaj dokładnie wszystkie jego składniki.
  2. Krewetki zblanszuj we wrzącej wodzie przez 2 minuty, a następnie zahartuj w wodzie z lodem.
  3. W dużej misce wymieszaj mango, cebulę, seler naciowy, pomidorki, imbir marynowany oraz kolendrę, następnie dodaj orzeszki i delikatnie wymieszaj całość z krewetkami i sosem. Gotową sałatkę ułóż na liściach sałaty.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat