Sałatka tabbouleh

Tabbouleh z Violife Greek White - przepis kulinarny.
Wypróbujmy smaki kuchni libańskiej.

Tabbouleh z Violife Greek White

  • Czas przygotowania: 20 minut
  • Ilość porcji: 4

Składniki:

  • 1 opakowanie Violife Greek White blok, pokrojonego w kostkę
  • 1 ogórek, pokrojony w kostkę
  • 1 szklanka kaszy bulgur
  • 1 szklanka pomidorów, posiekanych i bez pestek
  • 2 duże cebule dymki, posiekane
  • 2 łyżki posiekanej, świeżej mięty
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • ½ szklanki posiekanej, świeżej, natki pietruszki
  • ½ szklanki posiekanej kolendry
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz, do smaku

Przygotowanie:

  1. W małej miseczce wymieszaj trzepaczką oliwę i sok z cytryny; odłóż na bok.
  2. Wsyp kaszę bulgur do dużej miski. Wymieszaj z 1 szklanką wrzącej wody. Odstaw na około 15 minut, aż kasza zmięknie i wchłonie wodę.
  3. Wymieszaj z pomidorami, ogórkiem, natką pietruszki, kolendrą, cebulą dymką i miętą. Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Odstaw przynajmniej na 30 minut, aby smaki się połączyły. Na wierzchu połóż kostki bloku Violife Greek White i posyp natką pietruszką.

Fot. Violife
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat