Sałatka z pstrągiem

Przepis na sałatkę z pstrągiem wędzonym fjord fiskursson.
Przepis na sałatkę z pstrągiem, rukolą, fenkułem i awokado – z dressingiem pomarańczowym.

Składniki:

• idealnym produktem do tego dania jest filet z pstrąga wędzony – saute filet z pstrąga FJØRD FISKURSSON
• rukola
• fenkuł
• awokado
• ogórek
• pomidorki cherry
• kiełki
• pomarańcza
• olej
• musztarda

Sposób przygotowania:

W misce mieszamy liście rukoli, cienko pokrojone paseczki fenkuła, awokado pokrojone w kostkę, ogórka i połówki pomidorków cherry. Na wierzchu układamy kawałki pstrąga wędzonego, kiełki jarmużu, skrapiamy dressingiem pomarańczowym. Dressing: sok z wyciśniętej pomarańczy łączymy z łyżką musztardy i olejem. Dokładnie mieszamy do momentu aż otrzymamy konsystencję emulsji.

ip

fot. Fjord




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat