Sherbet z wiśniami i granatem

Przepis na sherbet z wiśniami i granatem.
(Kobieta na Dzikim Zachodzie, w każdy weekend o 17:00 i 17:30)

Składniki:

  • 3 szklanki wydrylowanych wiśni
  • 1 szklanka cukru
  • ½ szklanki soku z granatu
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 1 łyżka kremówki
  • Sok z 1 cytryny


Sposób przygotowania:
W garnuszku umieść wiśnie, cukier i sok z granatu. Gotuj do czasu, aż zmiękną owoce a sok zredukuje się do konsystencji syropu – około 15-20 minut.

Owoce z syropem umieść w blenderze i dodaj resztę składników. Zmiksuj do uzyskania konsystencji pulpy. Zamrażaj 24 godziny.

Smacznego!

Fot. Polsat Food Network
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat