Skrzydełka z kurczaka z chutneyem mango

Andrzejki w stylu…azjatyckim! Przepis kulinarny.
Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

Skrzydełka z kurczaka z chutneyem mango

  • Ilość porcji: 2
  • Czas: 10 minut
  • Poziom ostrości: 0

Składniki:

  • 100 g Mango chutney House of Asia
  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 łyżka Sosu sojowego słodkiego House of Asia
  • 100 g Panierki panko House of Asia
  • 12 skrzydełek z kurczaka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka pokrojonej zielonej dymki
  • 1 litr oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Skrzydełka pokrój na trzy części, lotki odetnij i odłóż (możesz wykorzystać je do przygotowania bulionu), a w pozostałych dwóch częściach ściągnij mięso nożem do dołu, tak aby powstała kulka na dole kości, a całość przypomniała dzwonek.
  2. Tak przygotowanego kurczaka zamarynuj w sosie sojowym i ostrygowym.
  3. Następnie mięso obtocz w roztrzepanym jajku, panko i uformuj z mięsa kulkę. Smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor przez około 5 minut. Gotowe „dzwoneczki” przełóż na ręcznik papierowy i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
  4. Gotowe danie posyp dymką i podawaj z chutneyem mango oraz słodkim sosem sojowym.

Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat