Skrzydełka z kurczaka z chutneyem mango
Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Skrzydełka z kurczaka z chutneyem mango
- Ilość porcji: 2
- Czas: 10 minut
- Poziom ostrości: 0
Składniki:
- 100 g Mango chutney House of Asia
- 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżka Sosu sojowego słodkiego House of Asia
- 100 g Panierki panko House of Asia
- 12 skrzydełek z kurczaka
- 1 jajko
- 1 łyżka pokrojonej zielonej dymki
- 1 litr oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
- Skrzydełka pokrój na trzy części, lotki odetnij i odłóż (możesz wykorzystać je do przygotowania bulionu), a w pozostałych dwóch częściach ściągnij mięso nożem do dołu, tak aby powstała kulka na dole kości, a całość przypomniała dzwonek.
- Tak przygotowanego kurczaka zamarynuj w sosie sojowym i ostrygowym.
- Następnie mięso obtocz w roztrzepanym jajku, panko i uformuj z mięsa kulkę. Smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor przez około 5 minut. Gotowe „dzwoneczki” przełóż na ręcznik papierowy i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
- Gotowe danie posyp dymką i podawaj z chutneyem mango oraz słodkim sosem sojowym.
Fot. Materiały prasowe
Informacja prasowa