Słodki karnawał z Diamantem

Czekoladowy pudding - przepis kulinarny.
Kiedy za oknem mróz i szybko robi się ciemno, wielu z nas myśli już tylko o wiośnie. A przecież zima to nie tylko śnieg i wiatr, ale jeden z najgorętszych okresów w roku, czyli karnawał. Dzięki niemu możemy sobie osłodzić te chłodne miesiące i wybrać się na, lub samemu zorganizować, niejedną imprezę. Żeby była udana jej częścią muszą być apetyczne desery. Jeśli ma być słodko i pysznie, to tylko z cukrem Diamant!

Szykując karnawałowe przyjęcie warto odrobinę zaszaleć i postawić na coś innego niż dotychczas. Dzięki temu dostarczymy naszym gościom nie tylko wyjątkowych doznań smakowych, ale i niezwykłych wspomnień. Zamiast ciasta podajmy im imprezowe desery w mono-porcjach. To niezwykle modny w ostatnim czasie sposób na serowanie słodkości.

Deserki są nie tylko pyszne, ale i przepięknie wyglądają. Doskonałą propozycją będzie Czekoladowy Pudding.

SKŁADNIKI

Na pudding:

  • 2 opakowania budyniu czekoladowego
  • 50 g Cukru Drobnego Diamant
  • 1 litr mleka
  • kilka truskawek
  • okruchy dowolnego ciasta lub ciasteczek w ciemnym kolorze

Na lukier:

  • 100 g Cukru Pudru Diamant
  • pomarańczowy barwnik
  • woda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Odlej kubek mleka i wymieszaj w nim zawartość 2 opakowań budyniu oraz Cukier Drobny Diamant. Resztę mleka zagotuj w garnku i do gotującego się mleka dodaj zawartość kubka. Pogotuj jeszcze przez kilka minut cały czas mieszając. Gotowy budyń przełóż do szklanek lub miseczek i odstaw do ostudzenia.

Przygotuj barwnik do lukru według przepisu z opakowania. Wymieszaj dobrze w miseczce cukier puder Diamant oraz przygotowany barwnik. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Polej truskawki lukrem i odłóż delikatnie do wyschnięcia.

Porcje budyniu przysyp okruchami z ciasta i ułóż na środku po jednej truskawce udającej marchewkę.

Można zaskoczyć też gości słodką, zimową dekoracją. Choćby serwując podczas imprezy Kandyz Lodowy. Wygląda nieziemsko - niczym nieoszlifowane kamienie szlachetne - może więc zostać ozdobą każdego stołu i cukiernicy.  Doskonały do przyrządzania domowych likierów, podkreśla naturalny aromat owoców oraz nie mętnieje, rozpuszczając się stopniowo i powoli w alkoholu, ale też w kawie czy herbacie. Będzie więc idealny jako oryginalny dodatek.

Jeśli już jesteśmy w temacie napojów, świetnym pomysłem na niezapomnianą, domową imprezę będzie Drink Station. Żeby stworzyć takie stanowisko potrzebujemy:

  • kolorowych serwetek i dekoracji
  • napojów w słojach, np. poncz czy lemoniada
  • ręcznie przygotowanych etykiet takich, jak np. do podpisywania dżemów
  • obtoczonych w cukrze dekoracyjnych szklanek
  • słomek i mieszadełek
  • lodu oraz dodatków w postaci owoców

Stoisko z napojami, przy którym nasi goście przygotują sobie coś pysznego do picia to prawdziwy hit tegorocznego karnawału. Warto wykorzystać te inspiracje lub poszukać własnych. Jedno jest pewne, możemy potraktować ten okres w roku, jako pretekst do dobrej zabawy i spotkań z przyjaciółmi, bo przecież Słodkie Łączy!

Fot. Diamant
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat