Szykując karnawałowe przyjęcie warto odrobinę zaszaleć i postawić na coś innego niż dotychczas. Dzięki temu dostarczymy naszym gościom nie tylko wyjątkowych doznań smakowych, ale i niezwykłych wspomnień. Zamiast ciasta podajmy im imprezowe desery w mono-porcjach. To niezwykle modny w ostatnim czasie sposób na serowanie słodkości.
Deserki są nie tylko pyszne, ale i przepięknie wyglądają. Doskonałą propozycją będzie Czekoladowy Pudding.
SKŁADNIKI
Na pudding:
Na lukier:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Odlej kubek mleka i wymieszaj w nim zawartość 2 opakowań budyniu oraz Cukier Drobny Diamant. Resztę mleka zagotuj w garnku i do gotującego się mleka dodaj zawartość kubka. Pogotuj jeszcze przez kilka minut cały czas mieszając. Gotowy budyń przełóż do szklanek lub miseczek i odstaw do ostudzenia.
Przygotuj barwnik do lukru według przepisu z opakowania. Wymieszaj dobrze w miseczce cukier puder Diamant oraz przygotowany barwnik. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Polej truskawki lukrem i odłóż delikatnie do wyschnięcia.
Porcje budyniu przysyp okruchami z ciasta i ułóż na środku po jednej truskawce udającej marchewkę.
Można zaskoczyć też gości słodką, zimową dekoracją. Choćby serwując podczas imprezy Kandyz Lodowy. Wygląda nieziemsko - niczym nieoszlifowane kamienie szlachetne - może więc zostać ozdobą każdego stołu i cukiernicy. Doskonały do przyrządzania domowych likierów, podkreśla naturalny aromat owoców oraz nie mętnieje, rozpuszczając się stopniowo i powoli w alkoholu, ale też w kawie czy herbacie. Będzie więc idealny jako oryginalny dodatek.
Jeśli już jesteśmy w temacie napojów, świetnym pomysłem na niezapomnianą, domową imprezę będzie Drink Station. Żeby stworzyć takie stanowisko potrzebujemy:
Stoisko z napojami, przy którym nasi goście przygotują sobie coś pysznego do picia to prawdziwy hit tegorocznego karnawału. Warto wykorzystać te inspiracje lub poszukać własnych. Jedno jest pewne, możemy potraktować ten okres w roku, jako pretekst do dobrej zabawy i spotkań z przyjaciółmi, bo przecież Słodkie Łączy!
Fot. Diamant
Informacja prasowa