Słona odsłona słodkiego dania

Tarta na cieście francuskim z Kaziukiem i camembertem - przepis kulinarny.
Rogaliki, muffiny i tarty… wszyscy zajadamy się nimi w wersji słodkiej. Choć zwykle kojarzą nam się z deserem, to czas przełamać rutynę i spróbować ich w nieco innej odsłonie.

Z boczkiem, szynką i warzywami tworzą naprawdę smaczne i wytrawne kompozycje. Jak je przygotować? Sprawdźcie nasze pomysły!

Tarta na cieście francuskim z Kaziukiem i camembertem

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • 4-5 plasterków kiełbasy Kaziuk JBB Bałdyga
  • 3 jajka
  • Camembert
  • 200 ml śmietanki 30%
  • Tarta mozzarella
  • Rukola
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Na formę do tarty wyłóż ciasto francuskie. Daj na ciasto obciążenie (np. naczynie żaroodporne) i piecz 10 minut w 200°C. Śmietankę wymieszaj z jajkami, dodaj tartą mozzarellę, dopraw solą i pieprzem. Mieszankę jajeczną wylej na podpieczone ciasto, poukładaj plasterki Kaziuka i camemberta. Całość piecz ok. 25 minut w 200°C. Podawaj z rukolą.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat