Smak warzyw zamknięty w torebce – czyli sekrety włoszczyzny

Suszony włoszczyzna od SYS.
Słoneczne dni i wysokie temperatury to sygnał, ze wiosna w pełni, a lato już nadchodzi. Korzystając z dobrodziejstw tego czasu, jemy świeże i smaczne warzywa dojrzewające w słońcu.

Niestety wszystko co dobre, kiedyś się kończy. Dlatego warto mieć pod ręką torebkę suszonej włoszczyzny z zielonego Podkarpacia firmy SyS, która urozmaici wiele dań.

Moc aromatu
Włoszczyzna swoją nazwę zawdzięcza mitowi o Królowej Bonie, która miała ją za sobą przywieźć z Włoch i wprowadzić na polskie stoły. Zna i stosuje ją każda Polka. Dla tych z Pań, które cenią jej walory, a jednocześnie lubią korzystać z wygodnych i funkcjonalnych produktów, idealna będzie ta w wersji suszonej. Włoszczyzna firmy SyS to nic innego jak mieszanka suszonych gorącym powietrzem warzyw: marchwi, pasternaku, pietruszki, pora, selera oraz dodającego całej mieszance aromatu lubczyku. Suszenie pozwala zachować ich zapach i smak na dłużej – wykorzystując naturalny proces znany ludzkości od wieków.

Do niejednej potrawy
Włoszczyzna jest najczęściej wykorzystywana do przygotowania esencjonalnego rosołu lub bulionu stanowiącego doskonałą bazę do innych zup. Dlatego dzięki suszonej włoszczyźnie można łatwo ugotować wszelkiego rodzaju zupy takie jak: jarzynowa, pomidorowa, grochówka, które od lat goszczą w naszej kuchni. Te Panie, które lubią wypróbowywać nowe przepisy, docenią ją także przygotowując aromatyczne, gęste zupy kremy – z brokułów, szparagów, zielnego groszku czy marchewki. Będzie też idealna jako dodatek do dań mięsnych. Łatwo wzbogaci smak potrawki czy gulaszu, ale także zapiekanek mięsnych bądź wegetariańskich. Aromatyczny wywar lub dodanie kilku łyżek do potrawy doda im głębi.

W 15 minut
Włoszczyznę suszoną firmy SyS wystarczy gotować 15 minut, aby oddała swój sekret czyli zapach i smak warzyw, które tworzą tą prostą, a jednocześnie niezwykłą mieszankę. Po ugotowaniu warzywa stają się miękkie, a posiłek nie różni się wyglądem i smakiem od przygotowanego w sposób tradycyjny.

W wersji błyskawicznej
Dla Pań, dla których czas to najwyższe dobro, firma SyS przygotowała włoszczyznę błyskawiczną. Warzywa są bardzo drobno posiekane. Aby otrzymać 1 litr wywaru warzywnego, wystarczy wsypać do wrzątku 2 łyżki stołowe włoszczyzny oraz sól do smaku i gotować przez 3 minuty. Taki wywar stanowi wspaniałą bazę do wszelkiego rodzaju zup i sosów - również wegetariańskich! Włoszczyzna błyskawiczna to również zdrowa alternatywa dla gotowych przypraw do zup i sosów. W przeciwieństwie do nich, jest to produkt w pełni naturalny, bez dodatku soli, glutaminianu sodu i substancji zapachowych. Czysta mieszanka suszonych, drobno posiekanych warzyw to sposób na domową przyprawę, która wzbogaci każde danie oddając mu smak i zapach dojrzewających w słońcu polskich warzyw.

Dossier produktów:
Włoszczyzna suszona firmy SyS
Składniki: suszone warzywa – marchew, pasternak, pietruszka, por, seler, lubczyk.
Masa netto: 100 g
Sugerowana cena detaliczna to  2,89zł.

Włoszczyzna suszona błyskawiczna firmy SyS
Składniki: suszone warzywa – marchew, pasternak, pietruszka, por, seler, lubczyk.
Masa netto: 50 g
Sugerowana cena detaliczna to 2,59  zł.

Fot. Firma SyS
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat